SEAT

Seat: Δικές της μπαταρίες στο Μαρτορέλ

SEAT SA battery cell assembly Martorell
SEAT SA battery cell assembly Martorell SEAT S.A.

Με μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ η Seat θα δημιουργήσει δική της μονάδα παραγωγής μπαταριών στο εμβληματικό εργοστάσιό της Μαρτορέλ, στην Ισπανία.

Αυτό το project θα εξασφαλίσει περισσότερες από 400 άμεσες θέσεις εργασίας και 100 έμμεσες. Είναι στις προθέσεις της εταιρείας να επενδυθούν 300 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθεί μια μονάδα παραγωγής μπαταριών, που συναρμολογεί κυψέλες μπαταριών. Η μονάδα αυτή, θα καλύψει μια περιοχή 64.000 τ.μ., έκταση αντίστοιχη με εκείνη που καλύπτουν εννιά γήπεδα ποδοσφαίρου.

SEAT SA battery cell assembly Martorell
SEAT SA battery cell assembly Martorell SEAT S.A.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2025. Αυτή η μονάδα είναι θεμελιώδης για την εταιρία μας και θα δώσει ώθηση για να αποκτήσουμε μία δεύτερη πλατφόρμα στο εργοστάσιο Μαρτορέλ. Ο Πρόεδρος της Seat S.A, Γουέην Γκρίφιθς, αναφερόμενος στη νέα αυτή επένδυση, είπε:

“Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία μας. Η Seat S.A. και το Volkswagen Group δεσμεύονται με τεράστιους πόρους να πετύχουν στη βιώσιμη κινητικότητα. Η φιλοδοξία μας είναι να μετατρέψουμε την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Είναι σημαντική τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η Ισπανία έχει ήδη κάνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση”.

Η εταιρεία επενδύει 10 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Τα σχέδια της εταιρείας, συνοψίζονται με τον καλύτερο τρόπο στην κουβέντα με την οποία ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Γκρίφιθς, που ήταν “μαζί τοποθετούμε την Ισπανία πάνω σε ηλεκτρικούς τροχούς”.

TAGS SEAT MARTORELL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ