ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΑΑ: Φοροδιαφυγή ΦΠΑ στο 34,2% των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

ΣΕΑΑ: Φοροδιαφυγή ΦΠΑ στο 34,2% των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CITROEN MEDIA

Υπενθυμίζεται ότι οι τελωνειακές παραβάσεις και τα οφειλόμενα πρόστιμα «ακολουθούν» το όχημα, δηλαδή τον τελικό αγοραστή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, η ΑΑΔΕ διαπίστωσε εκ νέου φοροδιαφυγή σε υψηλό ποσοστό εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, για τα οποία ελέγχθηκε αν καταβλήθηκε ο ΦΠΑ.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ξένων αρχών που έλαβε το τελωνείο το διάστημα 1η Απριλίου 2021 – 31 Δεκεμβρίου 2021, δεν καταβλήθηκε ο οφειλόμενος ΦΠΑ σε ποσοστό 34,2% των εισαγόμενων οχημάτων. Το μέσο πρόστιμο που καταλογίστηκε ανά όχημα έφτασε τα € 6.011.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΑΑ, οι τελωνειακές παραβάσεις και τα οφειλόμενα πρόστιμα «ακολουθούν» το όχημα.

Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα αυτοκίνητο για το οποίο ο εισαγωγέας έμπορος μεταχειρισμένων έχει διαπράξει φοροδιαφυγή /λαθρεμπορία στο τελωνείο και αυτό ανακαλυφθεί μεταγενέστερα, το όχημα δεσμεύεται από το κράτος, ωσότου εξοφληθούν όλα τα πρόστιμα και τελεσιδικήσουν τα ένδικα μέσα.

Αν μάλιστα ο τελωνισμός πραγματοποιήθηκε (εικονικά) στο όνομα του αγοραστή, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς το τελωνείο στρέφεται μόνον κατά αυτού.

TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ