ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε λειτουργία τα νέα φωτογραφικά ραντάρ της τροχαίας εν όψει εορταστικής περιόδου

New Speed Radar
New Speed Radar K.BOIDANIS

Με την απόκτησή τους προ ολίγων μηνών, έγινε ένα σημαντικό βήμα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων και ιδιαίτερα για εκείνες που αφορούν στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.

Οι νέες συσκευές έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και μπορούν να πιστοποιήσουν τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, “κλειδώνοντας” με φωτογραφία το στόχο ακόμα και αν το όχημα που κάνει την παράβαση κινείται με 250 χλμ./ώρα. Είναι ιδιαίτερα ελαφρές και εύκολες στο χειρισμό τους συσκευές, που επιτρέπουν την παραμετροποίηση ανάλογα με την περίσταση στην οποία χρησιμοποιούνται.

Μπορούν να καλύψουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας έως και με 6 λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ η κατασκευή τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτική για να λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, τοποθετημένες σε εξωτερικούς χώρους. Το λογισμικό και το hardware που έχει χρησιμοποιηθεί τις καθιστά ιδιαίτερα αξιόπιστες ως προς τις ενδείξεις που λαμβάνουν.

New Speed Radar
New Speed Radar EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν δίνει τη δυνατότητα λήψης με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται το χώρο (3D), ενώ και η οθόνη πάνω στην οποία προβάλλονται οι εικόνες είναι υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Τα φωτογραφικά συστήματα καταγραφής παραδόθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε..

Ήδη χρησιμοποιούνται σε ένα τμήμα του αντίστοιχου αυτοκινητόδρομου και μάλιστα σε μήκος που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα, για το οποίο οι αρχές -για ευνόητους λόγους- δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες. Είναι μια καλή ευκαιρία να “φρεσκάρουμε” ειδησεογραφικά την ανάγκη για τήρηση των όσων ορίζει ο ΚΟΚ σχετικά με την ταχύτητα κίνησης σε κάθε δρόμο ανά περίπτωση.

TAGS ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ