ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρεμιέρα για το Opel Frontera της νέας εποχής, σε ηλεκτρική και υβριδική εκδοχή

Opel Automobile GmbH
Opel Frontera 2024 OPEL AUTOMOBILE GMBH

Η Opel αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του νέου Frontera, του άλλοτε “σπαρτιάτικου” τετρακίνητου που τώρα αναβιώνει ως ένα πρακτικό SUV σε αμιγώς ηλεκτρική είτε ήπια υβριδική έκδοση.

Με αποκορύφωμα το περίφημο ρύγχος Opel Vizor, το νέο Frontera υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Bold & Pure’ της Opel. Το νέο έμβλημα Opel ‘Blitz’ γιορτάζει την πρεμιέρα του σε μοντέλο παραγωγής, στο κέντρο του Opel Vizor.

Το μαύρο Vizor είναι αυτό που προσδίδει στο ρύγχος του Frontera την ιδιαίτερη ταυτότητά του, ενσωματώνοντας τους προβολείς Eco LED. Το Vizor υποστηρίζεται από μια τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα στο κατώτερο τμήμα, η οποία προσδίδει περαιτέρω δυναμισμό.

Opel Automobile GmbH
Opel Frontera 2024 OPEL AUTOMOBILE GMBH

Ανανεωμένα, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας της Opel σε σχήμα ‘φτερού’ έχουν τρία φωτιστικά μπλοκ, τα οποία διαχωρίζονται με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος. Οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών και η πλευρική όψη με τη χαρακτηριστική κολώνα C είναι επίσης κεντρικά στοιχεία του σχεδιασμού.

Opel Automobile GmbH
Opel Frontera 2024 OPEL AUTOMOBILE GMBH


Στο εσωτερικό, το ‘έξυπνο’ design συνεχίζεται με τα φαρδιά οριζόντια διακοσμητικά στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες,που “διευρύνουν” οπτικά την ήδη ευρύχωρη καμπίνα. Το χαρακτηριστικό, πλήρως ψηφιακό cockpit της Opel, Pure Panel, διαθέτει δύο οθόνες 10 ιντσών για τον πίνακα οργάνων (πίσω από το νέου σχεδιασμού τιμόνι) και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia.

Η Opel ακολουθεί με συνέπεια τη φιλοσοφία του ‘Detox’, για περαιτέρω άνεση και ελάχιστη απόσπαση της προσοχής του οδηγού, ενώ για όσους προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κινητή συσκευή, προσφέρει ένα καινοτομικό smartphone station.

Opel Automobile GmbH
Opel Frontera 2024 OPEL AUTOMOBILE GMBH


Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Επιπλέον, η Opel φέρνει για άλλη μια φορά καινοτομίες στα καθίσματα με το νέο Frontera. Το πατενταρισμένο χαρακτηριστικό Intelli-Seat των μπροστινών καθισμάτων παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζει εξαιρετική άνεση, ακόμα και κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών.

Επιπλέον, τα καθίσματα ξεχωρίζουν για την ποιοτική κατασκευή τους, αλλά και για την εντυπωσιακή αντίθεση που δημιουργούν οι ραφές. Για τα καθίσματα είναι διαθέσιμη και επένδυση από πλήρως βιώσιμο, ανακυκλωμένο υλικό.

Επίσης, στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός εμπλουτίζεται με ασύρματο φορτιστή και θύρες USB (δύο στο μπροστινό μέρος και άλλες δύο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων). Μεγαλύτερες συσκευές, όπως τα tablet, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κεντρική κονσόλα, όπου ένας εύκαμπτος ιμάντας τις συγκρατεί στη θέση τους.

Τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς αντικειμένων στο εσωτερικό καλύπτουν πρόσθετοι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις ενσωματωμένες θήκες για smartphone, οι οποίες βρίσκονται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Opel Automobile GmbH
Opel Frontera 2024 OPEL AUTOMOBILE GMBH

Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών του νέου Frontera, με τα πίσω καθίσματα σε όρθια διάταξη προσφέρει περισσότερα από 460lt χωρητικότητας, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.600lt. Η διαιρούμενη κατά 60:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων προσθέτει στην ευελιξία, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα δεύτερο πάτωμα για τον χώρο φόρτωσης.

Επιπλέον, οι πελάτες που χρειάζεται να μεταφέρουν περισσότερες αποσκευές ή θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα φόρτωσης οροφής που ξεπερνά τα 200kg, μπορούν να επιλέξουν τις (προαιρετικές) πρακτικές ράγες οροφής._[Δελτίο Τύπου]

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ OPEL OPEL FRONTERA ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ