OPEL

“Πράσινη” διάθεση και ράλι με το Opel Corsa Rally Electric

Opel Corsa E Racer
Opel Corsa E Racer OPEL MOTORSPORT

Το ADAC Opel Electric Rally Cup, είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον “φυτώριο” οδηγών αγώνων, το οποίο διεξάγεται με όρους ενιαίου και σε ρόλο αγωνιστικού, βρίσκουμε το ηλεκτρικό Corsa.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το συναρπαστικό “ADAC Saarland-Pfalz Rallye”, η πρώτη διοργάνωση ράλι ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, επισκέπτεται τη Γαλλία για δεύτερη φορά. Όπως και στο ντεμπούτο του πέρυσι, το “Rallye Mont-Blanc Morzine” νότια της λίμνης της Γενεύης, αντιπροσωπεύει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά και εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα για τις ομάδες αλλά και για το Opel Corsa Rally Electric με τους 136 ίππους.

Opel Corsa E Racer
Opel Corsa E Racer OPEL MOTORSPORT


Ο ασφάλτινος αγώνας με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του ψηλότερου βουνού στις Άλπεις, θέτει δύσκολες προκλήσεις για τα πληρώματα και τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάζει με μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το γραφικό θέρετρο χειμερινών σπορ Μορζίν, θα μετατραπεί σε επίκεντρο του ράλι για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο.

Συνολικά επτά σχετικά μεγάλες ειδικές διαδρομές που καλύπτουν 131 αγωνιστικά χιλιόμετρα, περιμένουν τις ομάδες και τις δύο ημέρες του ράλι που θα διεξαχθεί στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου. Η διαμόρφωση του αγώνα με τις έντονες ανηφόρες και τα κατηφορικά περάσματα, ορίζουν δύσκολες συνθήκες για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα.

Opel Corsa E Racer
Opel Corsa E Racer OPEL MOTORSPORT


Από τον προηγούμενο αγώνα, ο 23χρονος Σουηδός Κάλε Κάρλμπεργκ πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία για πρώτη φορά, καθώς εκεί σημείωσε τη δεύτερη νίκη του για αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, το προβάδισμά του έναντι του επίσης 23χρονου Μαξ Ράϊτερ είναι προς το παρόν μόνο πέντε πόντοι (σε κάθε αγώνα, οι οδηγοί μπορούν να κερδίσουν έως και 35 πόντους).

Opel Corsa E CUP
Opel Corsa E CUP OPEL MOTORSPORT

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς Γάλλους φίλους του θεσμού αλλά και του motorsport γενικότερα, θα είναι στις συμπατριώτισσές τους. Ειδικότερα, η 28χρονη Σάρα Ρουμό από την ομάδα της FFSA Academy, θα προσπαθήσει μαζί με την Τζούλι Άμπλαρντ στο δεξί μπάκετ, να πετύχει τον πρώτο της τερματισμό στο βάθρο.

TAGS OPEL OPEL CORSA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ