AUTO MOTO 2022

Πότε περνούν ΚΤΕΟ τα καινούρια αυτοκίνητα: ημερομηνίες μετά την αγορά και τον πρώτο έλεγχο

Πότε περνούν ΚΤΕΟ τα καινούρια αυτοκίνητα: ημερομηνίες μετά την αγορά και τον πρώτο έλεγχο

Ο έλεγχος σε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα. Δείτε πότε πρέπει να περάσουν πρώτη φορά ΚΤΕΟ τα καινούρια ΙΧ.

Όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα πρέπει να περνάνε από τεχνικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια. Πότε όμως περνάει από έλεγχο στα ΚΤΕΟ ένα καινούριο αυτοκίνητο που μόλις αγοράστηκε;

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, κάθε όχημα πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνικό έλεγχο 4 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο αναγράφει στην άδεια κυκλοφορίας του ως πρώτη ημερομηνία 16 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ στις 16 Ιουνίου 2022.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να είναι η συγκεκριμένη μέρα (16 Ιουνίου), καθώς υπάρχει η δυνατότητα να κλειστεί ραντεβού νωρίτερα ή ή και έως μια εβδομάδα αργότερα.

Μετά τον πρώτο έλεγχο, όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε δύο χρόνια. Προσοχή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κάρτα καυσαερίων, η οποία καλύπτεται μεν από τον έλεγχο στα ΚΤΕΟ, αλλά πρέπει να εκδίδεται κάθε χρόνο.

TAGS AUTO MOTO 2022 ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ