HONDA CIVIC

Ποιο νέο μοντέλο ψηφίστηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Βόρεια Αμερική

HONDA
Honda Civic e:HEV 2022

Είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριμένο μοντέλο κερδίζει τον τίτλο στο θεσμό που ψηφίσουν δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το ολοκαίνουργιο Honda Civic, η 11η γενιά του ιαπωνικού οικογενειακού κέρδισε το βραβείο "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022" στη Βόρεια Αμερική. Το Civic είναι το πιο δημοφιλές κόμπακτ μοντέλο της Αμερικής και κερδίζει το βραβείο για τρίτη φορά, μετά το μοντέλο 10ης γενιάς το 2016 και της 8ης γενιάς το 2006.

HONDA
Honda Civic Si USA

Επιπλέον, αυτή είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια που ένα μοντέλο της Honda λαμβάνει βραβείο Αυτοκινήτου ή Φορτηγού της Χρονιάς στη Βόρεια Αμερική, μετά τα Honda Civic (2016), Honda Ridgeline (2017) και Honda Accord (2018).

Το συγκεκριμένο βραβείο ξεκίνησε το 1994. Η κριτική επιτροπή του θεσμού αποτελείται από 50 επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά που εργάζονται για ανεξάρτητα περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και ιστοσελίδες του κλάδου.

HONDA
Honda Civic Si

Η νέα γενιά του Honda Civic πωλείται ήδη στην Αμερική σε εκδόσεις hatchback, sedan και Si και αναμένεται να βρει το δρόμο της και προς την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2022. Στην Ευρώπη δεν θα έχει πια εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες αλλά αποκλειστικά την υβριδική έκδοση με το σύστημα e:HEV (hybrid electric vehicle) της Honda. Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Civic Type R.

HONDA
Honda Civic Si

Η Honda έχει παράγει μέχρι σήμερα σχεδόν 11 εκατομμύρια Civic στη Βόρεια Αμερική (πάνω από 5 εκατομμύρια στις ΗΠΑ), νούμερο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% της συνολικής παραγωγής της ιαπωνικής μάρκας στην περιοχή από τότε που άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Αμερική, το 1982.

TAGS HONDA CIVIC HONDA CAR OF THE YEAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ