AUDI

Πέντε Ηλεκτρικά SUV που έρχονται το 2022

RENAULT
Renault Megane E-Tech 2022

Τα ηλεκτρικά μοντέλα συνεχώς πληθαίνουν, με πολλά νέα μοντέλα να έρχονται στη δημοφιλή κατηγορία των SUV. Δείτε πέντε πολύ ενδιαφέροντα αμιγώς ηλεκτρικά SUV που περιμένουμε τη νέα χρονιά.

  • Audi Q6 e-tron
.
AUDI Q6 e-tron AUDI AG

Πάνω από το Q4 e-tron, που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα, η Audi αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2022 το μεγαλύτερο Q6 e-tron. Θα έχει μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων, ενώ οι εκδόσεις του φημολογείται ότι θα κορυφώνονται με ένα πιθανό Q6 e-tron RS με 600 hp.


  • Nissan Ariya
NISSAN
Nissan Ariya

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Nissan είναι έτοιμο να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, και αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2022. Με μπαταρία μεγέθους 90 kWh αναμένεται να προσφέρει μέχρι και 500 χιλιόμετρα αυτονομίας (κατά WLTP). Θα διαθέτει τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις και ισχύ από 218 μέχρι 394 ίππων.


  • Renault Megane
RENAULT
RENAULT MEGANE E-TECH 2022

Το δημοφιλές γαλλικό μικρομεσαίο hatchback κάνει τη μεγάλη στροφή στην ιστορία του, προς την αμιγή ηλεκτροκίνηση και μαζί προς τον Crossover χαρακτήρα, με αυξημένο ύψος από το έδαφος. Η τέταρτη γενιά του δεν θα διαθέτει πλέον καμία έκδοση με θερμικό κινητήρα, παρά μόνο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοτέρ, που θα φτάνει μέχρι και τους 215 ίππους. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 470 χιλιόμετρα. Παράλληλα, το εσωτερικό ψηφιοποιείται πλήρως με δύο οθόνες -του πίνακα οργάνων και των πολυμέσων- υψηλής ευκρίνειας. Αναμένεται στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.


  • Subaru Solterra
Πέντε Ηλεκτρικά SUV που έρχονται το 2022
Subaru Solterra SUBARU

Το Subaru Solterra, «αδελφάκι» του Toyota bZ4x με το οποίο μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη, είναι το πρώτο ηλεκτρικό Subaru. Μεσαίο σε μέγεθος, με μήκος 4,69 μέτρων, υιοθετεί το δικό του σχεδιασμό - με απόσταση 21 εκατ. από το έδαφος σε συνδυασμό με την ηλεκτρική τετρακίνηση θα διατηρήσουν της off-road παράδοση της εταιρείας της Fuji Heavy. Με μπαταρία 71,4 kWh σε όλες του τις εκδόσεις, θα εξασφαλίζει αυτονομία 480-530 χιλιομέτρων. Η προσθοκίνητη έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 265 Nm ροπής, ενώ η τετρακίνηση δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύς 217 hp.


  • Toyota bZ4x
Toyota
TOYOTA BZ4X

Το bZ4x σηματοδοτεί τη μεγάλη μετάβαση του ιαπωνικού γίγαντα στην ηλεκτροκίνηση, ως πρώτο δείγμα της EV υπό-μάρκας bZ (beyond Zero). Βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα e-TNGA, με λεπτή μπαταρία ως μέρος του πλαισίου, χωρητικότητας 71,4 kWh και αυτονομίας 450 χιλιομέτρων. Ο μονός ηλεκτροκινητήρας της δικίνητης έκδοσης αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, ενώ τα δύο ηλεκτρικό μοτέρ της τετρακίνητης φτάνουν μαζί τους 217,5 ίππους και ροπή 336 Nm. Το σύστημα 4x4, που εξελίχθηκε από τη Subaru, ονομάζεται XMODE και προσφέρει διαφορετικά προφίλ οδήγησης. Το Toyota bZ4x θα έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022.

TAGS AUDI NISSAN RENAULT SUBARU TOYOTA SUV ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ TOP-5
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ