KIA SPORTAGE

Πέντε αστέρια για το νέο Kia Sportage στις δοκιμές του Euro NCAP - Η βαθμολογία ανά τομέα

Πέντε αστέρια για το νέο Kia Sportage στις δοκιμές του Euro NCAP - Η βαθμολογία ανά τομέα
KIA SPORTAGE 2022

Στην κορυφαία βαθμολογία ασφάλειας του νέου SUV συνέβαλαν η ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας και συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, όπως το σύστημα αποφυγής πολλαπλής σύγκρουσης και ο κεντρικός αερόσακος.

Τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων έλαβε το νέο Kia Sportage από το Euro NCAP, τον ανεξάρτητο Οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας της Ευρώπης. Το Sportage σκόραρε ψηλά τόσο με την ενεργητική όσο και με την παθητική ασφάλεια που προσφέρει.

Η βαθμολογία που απέσπασε το Sportage αναλυτικά έχει ως εξής:

  • Προστασία Επιβατών: 87%
  • Προστασία Παιδιών: 86%
  • Προστασία Πεζών: 66%
  • Συστήματα Ασφαλείας: 72%

Ειδικά για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, το Euro NCAP επαίνεσε ιδιαίτερα το πώς ο χώρος επιβατών παρέμεινε σταθερός στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης, σημειώνοντας επίσης την καλή προστασία των γονάτων και των μηρών τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού, ανεξάρτητα από το μέγεθος του επιβάτη ή τη θέση του καθίσματος.

KIA
KIA SPORTAGE

Στις δοκιμές προστασίας παιδιών, το Sportage πέτυχε 86%, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις σε όλες τις επικίνδυνες για τραυματισμό, περιοχές του σώματος σε αντιπροσωπευτικά ανδρείκελα ηλικίας 6 όσο και 10 ετών.

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας του Sportage απέσπασαν βαθμολογία 72%, με το Euro NCAP να τονίζει την απόδοση των συστημάτων Intelligent Speed Limit Assist και Lane Keeping Assist. Το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) του οχήματος συνέβαλε σημαντικά στη βαθμολογία ευάλωτων χρηστών του δρόμου (66%), με τους δοκιμαστές να αναφέρουν συγκεκριμένα την αναγνώριση των ποδηλατών από το σύστημα.

Πέντε αστέρια για το νέο Kia Sportage στις δοκιμές του Euro NCAP - Η βαθμολογία ανά τομέα
KIA SPORTAGE 2022

Κλειδί για το αποτέλεσμα της δοκιμής, σύμφωνα με την Kia, είναι η νέα αρχιτεκτονική N3 του μοντέλου, η οποία διαθέτει μια δομή «διαδρομής πολλαπλών φορτίων» που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται η ενέργεια από το αυτοκίνητο σε περίπτωση σύγκρουσης, ελαχιστοποιώντας την παραμόρφωση της καμπίνας επιβατών. Η προστασία των επιβατών ενισχύεται επιπλέον με μια νέα ενισχυμένη, ελαφριά δομή αμαξώματος με υψηλή στρεπτική ακαμψία.

Στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, το Sportage εξοπλίζεται με το DriveWise που περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) της Kia, καθιστώντας το ένα από τα ασφαλέστερα SUV στην κατηγορία του.

KIA
KIA SPORTAGE

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται επίσης με σύστημα πολλαπλής σύγκρουσης (MCB) και κεντρικό αερόσακο, ανεβάζοντας το σύνολο των αερόσακων στους επτά. Σε περίπτωση σύγκρουσης ή κατόπιν αιτήματος του χρήστη, το σύστημα eCall του οχήματος ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της τοποθεσίας του οχήματος για γρήγορη βοήθεια.

TAGS KIA SPORTAGE KIA EURO NCAP SUV ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ