BMW

Πάει για χρονιά - ρεκόρ η BMW

bmw-i5-m60
bmw-i5-m60 BMW

Πετυχαίνοντας το απόλυτο στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η BMW πάει να “κλείσει” το 2023 με πωλήσεις- ρεκόρ.

Το BMW Group πούλησε 93.931 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW και Mini το τρίτο τρίμηνο, νούμερο που ποσοστιαία σημαίνει αύξηση +79,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η μάρκα BMW διπλασίασε και πάλι τις παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+100,3%).

bmw_i5
bmw_i5 BMW


Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να μεταφράσει το ενδιαφέρον των πελατών για τα αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της σε δυναμική ανάπτυξη. Κατά το τρίτο τρίμηνο παραδόθηκαν συνολικά 621.699 οχήματα BMW, Mini και Rolls-Royce από το BMW Group. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση +5,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά το 3ο τρίμηνο, η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της σε βασικές αγορές. Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις του BMW Group ανήλθαν σε 1.836.563 μονάδες (+5,1%). Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τον Αύγουστο, η εταιρεία αναμένει σταθερή αύξηση των παραδόσεων για το σύνολο του 2023 (προηγουμένως, μικρή αύξηση).

Μεταξύ των μοχλών ανάπτυξης είναι τα μοντέλα της ανώτερης πολυτελούς κατηγορίας, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η πρόβλεψη για τα BEV είναι ότι θα αντιπροσωπεύουν το 15% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων το 2023. Κατά το 2ο τρίμηνο, η μάρκα BMW παρέδωσε 549.941 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως -αύξηση +6,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Χάρη στην ελκυστική της γκάμα, η μάρκα επωφελείται από την υψηλή ζήτηση και παραμένει πρώτη στην premium κατηγορία σε όλο τον κόσμο. Η μάρκα BMW αναφέρει ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της -το 3ο τρίμηνο, οι παραδόσεις BEV διπλασιάστηκαν και πάλι σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (+100,3%) σε 83.211 μονάδες.

bmw_i5_edrive40_m_sport
bmw_i5_edrive40_m_sport BMW

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, παραδόθηκαν σε πελάτες 217.138 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW. Τα μοντέλα της BMW Σειράς 4 και, ειδικότερα, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ οι BMW iX1 και X1 είναι επίσης περιζήτητες. Τα μοντέλα που ανήκουν στην ανώτερη κατηγορία τιμών, συντελούν επίσης στην αύξηση των πωλήσεων.

TAGS BMW BMW GROUP BMW I4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ