ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι ηλεκτρικές αποκαλύψεις της CUPRA

Οι ηλεκτρικές αποκαλύψεις της CUPRA
CUPRA

Πρεμιέρα για το UrbanRebel Concept αλλά και για το Tavascan Extreme E Concept καθώς η ισπανική μάρκα εξηλεκτρίζεται πλήρως έως το 2030.

Η CUPRA, θυγατρική της SEAT, ξεκίνησε ως μια εταιρεία για σπορ εκδόσεις, ωστόσο μετεξελίσσεται σε μια μάρκα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κι ενώ τα πρώτα plug-in hybrid μοντέλα (Formentor, Leon) έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τώρα περιμένουμε τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, CUPRA Born φέτος τον Νοέμβριο, και CUPRA Tavascan το 2024.

Η CUPRA, συμμετέχοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, αυτές τις ημέρες, ανακοίνωσε ότι θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη έως το 2030.

Μάλιστα, σε εκδήλωση πριν τα εγκαίνια, αποκάλυψε το νεότερο City Garage, σε μια μοναδική τοποθεσία στην καρδιά της γερμανικής πόλης. Βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Odeonsplatz όπου τα σχεδιαστικά στοιχεία της CUPRA συγχωνεύονται με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα υλικά του κτιρίου με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.

Τα νέα City Garages θα επιτρέψουν στη μάρκα να προσφέρει μια αντισυμβατική και μοναδική εμπειρία στους πελάτες, θέτοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο της στρατηγικής διανομής της. Μετά το Μεξικό και το Αμβούργο, θα ανοίξει ένα νέο City Garage στο Μιλάνο και πολύ σύντομα στη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, τη Λισαβόνα και το Βερολίνο, καθώς και το 2022 στο Σίδνεϊ το 2022. Ως εκ τούτου, θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο παγκοσμίως.

Οι ηλεκτρικές αποκαλύψεις της CUPRA
CUPRA

Παράλληλα, μαζί με το City Garage, έδειξε και το UrbanRebel, για το οποίο ήδη έχω γράψει.

Είναι ένα πρωτότυπο, μια αντίληψη για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λανσάρει το 2025 και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη μάρκα, η οποία από το λανσάρισμα της, πριν από τρία χρόνια, πούλησε περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα έως τώρα, ενώ έφθασε σε τζίρο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2021, ξεπερνώντας το στόχο της.

Επίσης, η CUPRA αποκαλύπτει το Tavascan Extreme E Concept, ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, που είναι το επόμενο στάδιο του project Extreme E, το οποίο συμμετέχει στο ομώνυμο πρωτάθλημα ηλεκτρικών SUV και φανερώνει επίσης τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική σειρά παραγωγής του CUPRA Tavascan, του δεύτερου 100% ηλεκτρικού μοντέλου που θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές το 2024.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση καθώς και από μία ολιστική προσέγγιση στη χρήση φυσικών υλικών, καθιστώντας το πιο βιώσιμο και ακόμη πιο εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

Οι ηλεκτρικές αποκαλύψεις της CUPRA
CUPRA

H εμπρός και πίσω σχεδίαση άλλαξε σημαντικά σε σχέση με το όχημα που αγωνίζεται την πρώτη σεζόν στο Extreme E. Ο φωτισμός τοποθετείται σε ένα πλαίσιο τρισδιάστασης εκτύπωσης, με τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανταλλακτικά να μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις αλλαγές αφού τα ανταλλακτικά θα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη δύσχρηστων και ακριβών εργαλείων.

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού, σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Μία τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα οχήματα παραγωγής.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh, τοποθετημένη πίσω από το πιλοτήριο για πραγματική κατανομή βάρους στο πίσω μέρος και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τηρώντας τους κανονισμούς των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ