ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επαγγελματικά, ταξί και δίκυκλα με μια ματιά

FORD
Ford Mustang Mach-E 2021 ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΣΕ WALLBOX

Δείτε τις επιδοτήσεις που ισχύουν για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, για εταιρικό όχημα, για ταξί, για σκούτερ, ποδήλατα και πατίνια, αλλά και για οικιακό φορτιστή (wallbox).

Για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, ισχύει από τον Αύγουστο του 2020 το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα με επιδότηση.

Έτσι, οι ιδιώτες επωφελούνται με επιδότηση έως 8.000 € για την αγορά ένος νέου ηλεκτρικού οχήματος, οι εταιρικοί πελάτες με έως 6.500 € και οι ιδιοκτήτες ταξί με έως 11.500 € για αμιγώς ηλεκτρικό ή με έως 9.000 € για υβριδικό όχημα.

Αναλυτικότερα οι επιδοτήσεις του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά"που ισχύουν ανά περίπτωση είναι οι εξής:


ΙΔΙΩΤΕΣ

• Επιδότηση 20% και έως 6.000 € για τα ηλεκτρικά οχήματα με λιανική τιμή προ φόρων (ΛΤΠΦ) έως 30.000 €.

• Επιδότηση 15% και έως 6.000 € για ηλεκτρικά οχήματα με ΛΤΠΦ από 30.001 € έως 50.000 €.

PEUGEOT
Peugeot e-208

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Επιδότηση 15% και έως 5.500 € για ηλεκτρικά οχήματα.


ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Επιπλέον μόνους 1.000 € με απόσυρση του παλαιού οχήματος.

Επιπλέον επιδότηση 1.000 € για άτομα με ειδικές ανάγκες & πολύτεκνους.

Επιπλέον επιδότηση 500 € για αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή από φυσικά πρόσωπα (όχι εταιρίες). Σε περίπτωση που η τιμή αγοράς του «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης είναι μικρότερη των 500,00€ προ ΦΠΑ, το ποσό της επιδότησης ισούται με το ποσό της τιμής αγοράς προ ΦΠΑ.

HONDA
HONDA e 2021


ΤΑΞΙ

Επιδότηση 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 8.000 € για αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί, συν 2.500 € από την υποχρεωτική απόσυρση παλαιού οχήματος, σύνολο έως 10.500 €.

NISSAN
NISSAN LEAF TAXI

Για υβριδικά οχήματα Plug-in Hybrid (εξωτερικής φόρτιση) και εκπομπών ρύπων έως 50gr CO2/km με Λιανική Τιμή Προ Φόρων (Λ.Τ.Π.Φ.) έως 50.000 €, το οικολογικό bonus ανέρχεται σε έως 8.000 € (15% επί της Λ.Τ.Π.Φ., με μέγιστο ποσό τις 5.500 € συν 2.500 € από την υποχρεωτική απόσυρση παλαιού οχήματος).

Ειδικά για την περίπτωση που η ιδιοκτησία της άδειας Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ είναι ατομική, δηλαδή υφίσταται μοναδικός κύριος Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ με 100% κυριότητα, και τεκμηριώνεται ότι ο κάτοχος υπάγεται στην κατηγορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή/και τριτέκνων/πολυτέκνων οικογενειών προβλέπεται προσαύξηση κατά 1.000 €.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΚΥΚΛΑ & ΤΡΙΚΥΚΛΑ

Για ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 20% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα 800 €. Με επιπλέον 500 € επιδοτούνται άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επαγγελματικά, ταξί και δίκυκλα με μια ματιά
ELECTRIC SCOOTER SEAT MO

Η απόσυρση οχήματος ή δικύκλου/τρικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων) επιβραβεύεται με ποσό ίσο με 1.000 € και 400€ , αντίστοιχα και είναι προαιρετική.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Για ηλεκτρικά ποδήλατα το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα 800 €. Με επιπλέον 500 € επιδοτούνται άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνοι με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα τέκνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η επιδότηση υπολογίζεται στην βασική τιμή έκδοσης, όπως αυτή αναγράφεται στον τιμοκατάλογο, χωρίς πρόσθετο (έξτρα) εξοπλισμό.

Σε περίπτωση έκπτωσης, η επιδότηση υπολογίζεται στην τελική λιανική τιμή προ φόρων που πωλείται το αυτοκίνητο.

Οι επιδοτήσεις για φορτιστή, απόσυρσης και πολυτέκνων/ατόμων με αναπηρίες δεν αποδίδονται μεμονωμένα, αλλά μόνο με την επιδότηση αγοράς νέου οχήματος BEV – PHEV.

Toyota
TOYOTA BZ4X

Για την επιδότηση οικιακού φορτιστή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου.

Οι εταιρικοί πελάτες δικαιούνται επιδότηση έως 3 οχήματα και έως 6 για όσους έχουν δραστηριότητα σε νησιά.

Οι κάτοχοι TAXI δικαιούνται επιδότηση υπό την προυπόθεση της υποχρεωτικής απόσυρσης.

Το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" έχει ισχύ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παράτασή του, ενδεχομένως με επιπλέον κίνητρα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Περισσότερες πληροφορίες μποιρείτε να δείτε στο http://kinoumeilektrika.ypen.gr.


TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ