ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι δύο μεγάλες πρεμιέρες της φετινής έκθεσης της Γενεύης

MG MOTOR
MG3 teaser MG MOTOR

Δύο προσιτά νέα αυτοκίνητα πόλης -ένα υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό- επιφυλάσσει το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024: την ολοκαίνουρια γενιά του MG3, που θα έρθει πλέον και στην Ευρώπη, και την πολυαναμενόμενη (ηλεκτρική) αναβίωση του θρυλικού Renault 5.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, καθώς στη φετινή του διοργάνωση -από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου- θα εκπροσωπηθούν επίσημα μόνο πέντε μεγάλες εταιρείες -οι Renault, Dacia, MG, BYD και Lucid- και κάποιες μικρότερου μεγέθους όπως η Microlino. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λάβουν χώρα κάποιες πολύ σημαντικές πρεμιέρες.

Σημαντικές ειδικά για το ευρύ κοινό, διότι πρόκειται για δύο άκρως προσιτά και πολύ σημαντικά αυτοκίνητα πόλης: το υβριδικό MG3, με τιμή που αναμένεται κάτω από τις 20 χιλιάδες ευρώ, και το νέο Renault 5 που θα προβάλλει μια αξιόλογη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση για την πόλη με τιμή που θα ξεκινά κάτω από τις 25 χιλιάδες. Ας τα δούμε αναλυτικά:

MG3

Το MG3 ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της αναγέννησης της Morris Garages υπό την ιδιοκτησία της SAIC, όμως οι δύο πρώτες γενιές του δεν εισάγονταν στην Ευρώπη. Αυτό θα αλλάξει με την τρίτη γενιά του, που θα κάνει την πρεμιέρα της στη Γενεύη στις 26/02, ριζικά ανασχεδιασμένη για να εισαχθεί -μεταξύ άλλων- και στη χώρα μας.

Η MG έχει δώσει τις πρώτες teaser εικόνες τόσο της σχεδίασης όσο και του εσωτερικού του νέου MG3, που αποδεικνύουν ότι έχει υιοθετήσει τη νέα “σχεδιαστική γλώσσα” της εταιρείας που έχουμε δει και στο MG4, με δυναμικό ρύγχος που περιλαμβάνει μεγάλους αεραγωγούς, αεροδυναμικά πτερύγια και αιχμηρά φωτιστικά σώματα.

Το αμάξωμα έχει περισσότερες νευρώσεις στις πλευρές του, και το πίσω μέρος τα κλασσικά μακρόστενα φώτα μαζί με αεροτομή στην απόληξη της οροφής και δυναμικό προφυλακτήρα. Όσο για το εσωτερικό, αυτό επιφυλάσσει δύο ψηφιακές οθόνες -για τον πίνακα οργάνων και τα πολυμέσα- και περιστροφικό διακόπτη στο κέντρο της κονσόλας, όπως του MG4, για τον έλεγχο της κεντρικής οθόνης.

MG MOTOR
MG3 teaser MG MOTOR


Όσο για τις μονάδες ισχύος, η MG θα αντικαταστήσει τον θερμικό κινητήρα της προηγούμενης γενιάς με έναν υβριδικό, που θα ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Hybrid Plus. Πρόκειται για ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα με μπαταρία ιόντων-λιθίου, που θα έχει στον πυρήνα του τον βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το νέο MG3 αναμένεται να διατεθεί στην αγορά λίγο μετά την παρουσίασή του στη Γενεύη.

Renault 5

Τρία χρόνια μετά το πρώτο πρωτότυπο της αναγέννησης του θρυλικού Renault 5, η γαλλική εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού citycar που θα φέρει μια μικρή επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση καθώς θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ στη βασική του έκδοση.

RENAULT VISION - FORMAT 4-3
Renault 5 Prototype 2021 [email protected]


Το νέο Renault 5 αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από το αρχέγονο, με νεο-ρετρό αισθητική, η οποία συνεχίζεται και στο εσωτερικό - όπου παράλληλα συνδυάζει και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με δύο μεγάλες οθόνες σε μια κοινή επιφάνεια, κεκλιμένη προς τον οδηγό.

Το R5, μάλιστα, θα προσφέρει διαφορετικές επιλογές σχετικά με τα χρώματα και τα γραφικά των οθονών, μέσα στην πληθώρα από πολλαπλές και διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης και χρωμάτων τόσο του αμαξώματος όσο και τους εσωτερικού διάκοσμου.

Οι δύο μεγάλες πρεμιέρες της φετινής έκθεσης της Γενεύης
Renault 5 Prototype RENAULT


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο, ηλεκτρικό Renault 5 θα προσφέρεται με την επιλογή ηλεκτροκινητήρα 125 ή 150 ίππων, καθώς και με μπαταρία 42 ή 52 kWh - για μικρότερο βάρος ή μεγαλύτερη αυτονομία, αντίστοιχα.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MG MG3 RENAULT RENAULT 5
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ