ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Οι 101 αγωνιζόμενοι υπόσχονται χορταστικό θέαμα στη φετινή Ανάβαση Ριτσώνας

Ανάβαση_Ριτσώνας_2024
Ανάβαση_Ριτσώνας_2024 ΑΣΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο εκκινεί η χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς 101 οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.). Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, που στηρίζουν έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ και το STAR Κεντρικής Ελλάδας θα δώσει δυναμικό παρών σε άλλη μία Ανάβαση Ριτσώνας.

Ανάβαση_Ριτσώνας_2024
Ανάβαση_Ριτσώνας_2024 ΑΣΜΑ


Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου από τις 17:30 έως τις 20:30 στο myKTEO Θαλάσση Γλύφας, καθώς και το Σάββατο 6 Απριλίου στο χώρο των πιτς από τις 08:00 έως τις 09:30. Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 10:30. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.30.

Θυμίζουμε πως ο δρόμος για τους θεατές κλείνει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου και τις δύο ημέρες (09.00). Στη Formula Saloon, ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Fiesta) θα ξεκινήσει από τη Ριτσώνα την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του, με τον Πιτ Παρθένη (Mitsubishi Lancer Evo IX) να θέλει να πετύχει τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Ριτσώνα.

Να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων με το δεξί θα επιδιώξει ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Την έκπληξη θα κυνηγήσει ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος με το θηριώδες Ford Escort MKII, ο οποίος συμμετέχει και στην FST2, κατηγορία στην οποία αγωνίζεται και ο περσινός νικητής της στη Ριτσώνα, Γιώργος Κακαλέτρης (Opel Astra G).

Ανάβαση_Ριτσώνας_2024
Ανάβαση_Ριτσώνας_2024 ΑΣΜΑ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο που με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσει τη φετινή εκδοχή της θρυλικής ανάβασης, που είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκινητιστικά αγωνιστικά δρώμενα για την Ελλάδα.

TAGS ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΡΙΤΣΩΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ