TESLA MODEL Y

Ο πιο σοβαρός ανταγωνιστής της Tesla δεν είναι αυτός που νομίζεις

Tesla Model 3
Tesla Model 3 TESLA

Το 2023 η Tesla ηγήθηκε των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά οι ενδείξεις που προέκυψαν από την πορεία του τέταρτου τριμήνου στις ΗΠΑ, πρέπει να έχουν ήδη βάλει σε σκέψεις τον Έλον Μασκ.

Η παγκόσμια κυριαρχία της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Οι αγορές σε όλο τον κόσμο, δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα σε μάρκες που εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία στις προτάσεις τους και ένα αρκετά πιο ευρύ φάσμα κόστους για τα προϊόντα τους. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός που καταγράφεται και δεν αλλάζει για το 2023, είναι πως και πάλι, η εταιρεία του Έλον Μασκ, έδειξε την πλάτη της στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

BYD Seal
BYD Seal BYD


Μόλις πριν λίγες μέρες, η Tesla ανακοίνωσε πως μέσα στο 2023 παρέδωσε 1,8 εκατομμύρια οχήματα, κάνοντας και ένα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, με 484.507 οχήματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε σχέση με τα νούμερα του 2022, η Tesla κατά την ίδια περίοδο (Οκτώβριο έως Δεκέμβριο) σημείωσε πρόοδο της τάξης του 20%.

BYD Dolphin
BYD Dolphin BYD


Η σχετικά άγνωστη (αλλά όχι για πολύ ακόμα...) στα μέρη μας BYD, που σε αντίθεση με την Tesla, δεν κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, εμφάνισε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της κατά το 2023, έτος κατά το οποίο “έκλεισε” με παραδόσεις 1,5 εκατομμυρίου ηλεκτρικών και 1,4 εκατ. Plug in υβριδικών. Μάλιστα, η BYD, για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπέρασε τις πωλήσεις ρεκόρ της Tesla, καθώς σημείωσε 526.409 παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων στους πελάτες της.

BYD Seal
BYD Seal BYD


Φαίνεται πως η τεχνολογία Blade των μπαταριών της BYD, έχει αρχίσει και φημολογείται πως είναι άριστη, οπότε και τα μοντέλα της που τη χρησιμοποιούν, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά εμπορικά. Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, εμφάνισε και το BYD Seal, που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model 3- το οποίο “σηκώνει” και το μεγαλύτερο βάρος στις μαζικές πωλήσεις, λιανικής ή για εταιρική χρήση.

TAGS TESLA MODEL Y TESLA TESLA MODEL 3 BYD ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ