ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο λόγος που ο όμιλος Daimler πλέον ονομάζεται Mercedes-Benz Group AG

Ο λόγος που ο όμιλος Daimler πλέον ονομάζεται Mercedes-Benz Group AG
Mercedes-Benz Group AG

Από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου η Daimler AG μετονομάζεται σε Mercedes-Benz Group AG και ο CEO της εταιρίας μας εξηγεί το λόγο.

Η Daimler AG μετονομάζεται από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2022 σε Mercedes-Benz Group AG. Στόχος είναι η ενίσχυση της χρηματιστηριακής αξίας που έχει ο γερμανικός όμιλος. Όπως εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kaellenius: “Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε την αξία της εταιρείας”.

Η αξία της εταιρίας αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει σήμερα φτάσει στα 74,25 ευρώ, στην υψηλότερη τιμή διαπραγμάτευσης από το 2015 και μετά.

Κάτω από την ομπρέλα του Mercedes-Benz Group AG εντάσσονται οι μάρκες Mercedes-Benz, Mercedes-EQ που αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, Mercedes-AMG για τα σπορ και Mercedes-Maybach για τα πολυτελή μοντέλα.

Η αρχή των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται αυτή την περίοδο στον όμιλο έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο με την ανεξαρτητοποίηση της Daimler Truck AG, του τομέα των φορτηγών. Αναλυτές κάνουν λόγο για εστίαση της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο πρόθεση της Mercedes-Benz είναι η μετεξέλιξη από κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων σε πάροχο premium και καινοτόμων υπηρεσιών μετακίνησης.

TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ MERCEDES-BENZ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ