ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο Big Brother στην υπηρεσία της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων

Μεταφορά καυσίμων
Μεταφορά καυσίμων AP

Με διάθεση να τελειώσει μια και καλή τον πόλεμο για την εξάλειψη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων, η ΑΑΔΕ θέλει να “κλειδώσει” τις μεταφορές παρακολουθώντας την πορεία των οχημάτων τροφοδοσίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως είπαμε, “ρίχνει” βαρύ τεχνολογικό οπλισμό στον πόλεμο του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Με ειδικούς αλγόριθμους και προηγμένης τεχνολογίας hardware, θα ελέγχει το σύστημα εισροών και εκροών στα πρατήρια καυσίμων και έτσι κάθε παράνομη διακίνηση καυσίμου θα είναι πλέον θέμα δευτερολέπτων από την τέλεση έως τον εντοπισμό της.

Το νέο αυτό σύστημα θα παρέχει καλύτερη και ταχύτερη στόχευση για τις ενέργειες των διωκτικών τελωνειακών υπηρεσιών, υπό κεντρικό έλεγχο. Παράλληλα προχωρά και η αγορά και εγκατάσταση νέων μέσων δίωξης λαθρεμπορίας, καθώς και η εξέλιξη της πλατφόρμας για την πλήρη εκμετάλλευση των δεδομένων που προκύπτουν από την παρακολούθηση των ροής των καυσίμων από την εφοδιαστική αλυσίδα.

Μεταφορά καυσίμων
Μεταφορά καυσίμων AP

Τα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων και τα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται θα εφοδιαστούν με συστήματα εντοπισμού (GPS Trackers) και η κυκλοφορία τους θα ελέγχεται μέσω δορυφόρου, καθώς επίσης και μέσω των νέων συστημάτων που θα επιτρέπουν την online παρακολούθηση της πορείας του κάθε οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Με την πλήρη λειτουργία του νέου συστήματος που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, τα διερχόμενα οχήματα θα καταγράφονται αυτόματα, θα φωτογραφίζονται, ενώ θα μπορεί να γίνει και αξιολόγηση της επικινδυνότητας κάποιας διαδρομής, με βασικό δεδομένο το είδος του καυσίμου που διακινείται. Το δίκτυο των σημείων ελέγχου, απλώνεται σε όλη την επικράτεια και περιλαμβάνει 34 συνοριακά σημεία και λιμάνια, 132 σταθμούς διοδίων και μια σειρά από στοιχεία εξοπλισμού που θα βοθούν τα στελέχη της ΑΑΔΕ για τον αποτελεσματικό έλεγχο.

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ