ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέος τρόπος ελέγχου πίεσης ελαστικών από τη Goodyear

Νέος τρόπος ελέγχου πίεσης ελαστικών από τη Goodyear
Νέος τρόπος ελέγχου πίεσης ελαστικών από τη Goodyear GOODYEAR

Το DrivePoint αποτελεί μια λύσης για μεταφορείς που χρησιμοποιούν φορτηγά, ώστε να παρακολουθούν την πίεση των ελαστικών τους.

Στα ΙΧ είναι, πλέον, υποχρεωτικό το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS (Tire Pressure Monitoring System), προκειμένου να αναβαθμίζεται η ασφάλεια των επιβατών, καθώς σε περίπτωση κλαταρίσματος ο οδηγός ενημερώνεται άμεσα ώστε να σταματήσει εγκαίρως.

Στα φορτηγά, έρχεται τώρα ένα ακόμα σύστημα από την Goodyear, να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, αντιλαμβανόμενοι ότι ένα φορτηγό, έχοντας περισσότερα βάρη και όγκο, είναι ακόμα δυσκολότερο να σταματήσει εγκαίρως.

Το DrivePoint, έρχεται ως μια ακόμα εναλλακτική λύση, μετά τα TPMS και Drive-Over-Reader προκειμένου να καλύψει τις συγκεκριμένες κάθε φορά ανάγκες των διαχειριστών στόλων, οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν το χρόνο χρήσης στα δίκτυά τους και να προγραμματίσουν αναλόγως τη συντήρηση των ελαστικών τους.

Το Goodyear DrivePoint αποτελείται από αισθητήρες πίεσης στη βαλβίδα ελαστικών καθώς και από ειδικούς σένσορες με μπαταρία, οι οποίοι «διαβάζουν» την κατάσταση πίεσης των ελαστικών.

Τα δεδομένα που συλλέγονται μεταφέρονται στον ψηφιακό χώρο αποθήκευσης Goodyear cloud, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα μέσω της εφαρμογής Goodyear Fleet Manager και των διαδικτυακών εφαρμογών φιλικών προς iOS και android. Εάν η πίεση είναι χαμηλότερη από το συνιστώμενο επίπεδο, ο διαχειριστής του στόλου λαμβάνει άμεση ειδοποίηση, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό συμβάν με κάποιο ελαστικό, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακινητοποίηση του οχήματος και βλάβης του με σημαντικό κόστος.

Αυτή η νέα λύση δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση του ελαστικού, καθώς οι αισθητήρες μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα στις βαλβίδες, μειώνοντας σημαντικά την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και τον σχετικό χρόνο διακοπής λειτουργίας των οχημάτων. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για εταιρείες μεταφορών με απαιτητικά logistics που αναζητούν μια εύχρηστη αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική εναλλακτική στην παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ