ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέος πρόεδρος ΟΜΑΕ, ο "παλιός" Δημήτρης Μιχελακάκης

Νέος πρόεδρος ΟΜΑΕ, ο "παλιός" Δημήτρης Μιχελακάκης
Το λογότυπο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας

Στις εκλογές της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021, ο Δημήτρης Μιχελακάκης επικράτησε του Γιάννη Παπαδημητρίου, με μια ψήφο διαφορά και αναδείχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Και τι δεν είχαμε την τελευταία διετία στην πολύπαθη Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ). Τον Νοέμβριο του 2019, η τότε διοίκηση του Δημήτρη Μιχελακάκη παραιτήθηκε πριν κριθεί… έκπτωτη (για το θέμα των διαιτητών αγώνων) από το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ακολούθησε ένα τρίμηνο με προσωινή διοίκηση και πρόεδρο τον Αγγελο Ζήβα, που θα οδηγούσε σε εκλογές.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, στις εκλογές επικράτησε ο Μάριος Ηλιόπουλος, αγωνιζόμενος και επιχειρηματίας, αλλά την επόμενη μέρα παραιτήθηκε και ανέβαλε την προεδρία ο Επαμεινώνδας Φατούρος, του οποίου είχαμε φιλοξενήσει και συνέντευξη στις 30 Μαρτίου του 2020. Αργότερα, τον Σεπτέμβριο είχαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της νέας διοίκησης, με συνέπεια να εκπέσει η διοίκηση και να αναλάβει διοικούσα επιτροπή, με πρόεδρο τον Γιώργο Κοπανάκη, αγωνιζόμενο, με σκοπό τη διενέργεια νέων εκλογών.

Στις εκλογές, λοιπόν, της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021, που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, και με την παρουσία τριών δικαστικών αντιπροσώπων, κατέβηκαν τρεις υποψήφιοι και μία υποψήφια: ο Δημήτρης Μιχελακάκης, παλαιός αγωνιζόμενος και επιχειρηματίας, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ξενοδόχος και πρωταθλητής Ελλάδος στα ράλι, η Κατερίνα Χαλιβελάκη και ο Δημήτρης Κατσίμης, ο νεότερος σε ηλικία που συνεχίζει και τρέχει σε αγώνες. Τελικά, επικράτησε ο Μιχελακάκης με 12 ψήφους, έναντι 11 του Παπαδημητρίου, 4 της Χαλιβελάκη και 2 του Κατσίμη.

Πληροφορίες θέλουν, τον νέο πρόεδρο να ευθυγραμμίζεται με τις ιδέες του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, για μια νέα ΟΜΑΕ, για περισσότερη δράση και διαφάνεια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας. Ευχή είναι αυτό να συμβεί, ώστε πράγματι να δούμε καλύτερες ημέρες στους εγχώριους, αλλά και διεθνείς αγώνες που πραγματοποιούνται στη πατρίδα μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα των εκλογών, είχαμε:

Πρόεδρος ΔΣ

ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ Δημήτριος (ΟΦΑΔ)

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

ΨΑΡΡΑΚΟΥ Φωτεινή (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.)

ΠΕΝΤΑΡΑΣ Χριστόδουλος (ΑΛΜΑ 4x4 Ναυπλίου)

ΠΛΟΥΜΗ Ευαγγελία (ΦΙΜΑ)

ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Ιάκωβος (ΜΑΡΣ)

ΜΑΝΩΛΗΣ Νικόλαος (ΑΛΑΛ)

ΚΑΡΚΑΝΗΣ Αναστάσιος (ΑΛΕΞ)

ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ Ιωάννης (ΑΣΣΟΑΑ)

ΠΑΛΛΑΣ Απόστολος (ΑΛΑ)

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γεώργιος (ΑΛΑΛ)*

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης (ΑΛΜΑ 4x4 Ναυπλίου)

*Μετά από κλήρωση μεταξύ των Πολυζώη Γεώργιου (ΑΛΑΛ), Σταφυλοπάτη Αντώνιου (ΛΑΒ), Τζήκα Γεώργιου (ΛΕΝΟΕ) και Τρύφου Γεώργιου (ΑΟΘ) που ισοψήφισαν.

Αναπληρωματικά Μέλη

ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗΣ Αντώνιος (ΛΑΒ)

ΤΖΗΚΑΣ Γεώργιος (ΛΕΝΟΕ)

ΤΡΥΦΟΣ Γεώργιος (ΑΟΘ)

ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος (ΑΣΜΑ)*

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος (ΕΛΕΤΑ)*

*Μετά από κλήρωση μεταξύ των Γεώργιου Κοπανάκη (ΑΣΜΑ), Σαρηγιαννίδη Χρήστου (ΕΛΕΤΑ) και Σφακιανάκη Γεωργίου (ΑΟΚ) που ισοψήφισαν.

Μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Παναγιώτης (ΑΣΜΑ)

ΠΛΕΣΣΑΣ Νικόλαος (ΑΣΣΟΑΑ)

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Αντώνιος (ΕΛΕΤΑ)

Το νέο ΔΣ της ΟΜΑΕ πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ