FORD

Νέο Nugget Camper Van από τη Ford

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD

Η Ford αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια έκδοση επόμενης γενιάς του δημοφιλούς camper van μοντέλου της, Transit Custom Nugget, που συνδυάζει τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά με στόχο να προσφέρει πιο απολαυστικές περιηγήσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, οι πελάτες της Ford θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ένα προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης, χάρη στη διάθεση μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής. Το νέο Nugget αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία μετατροπής τροχόσπιτων Westfalia.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Διαθέτει τη δημοφιλή όσο και μοναδική διάταξη εσωτερικού πολλαπλών ζωνών που εξακολουθεί να διαφοροποιεί το Nugget από τους ανταγωνιστές του. Το Nugget επόμενης γενιάς επωφελείται από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα οχημάτων της Ford που λανσάρεται φέτος για την κορυφαία οικογένεια Transit και Tourneo Custom, η οποία εισάγει νέα και προηγμένα χαρακτηριστικά, συνδεσιμότητα και τεχνολογίες οδήγησης.

Στο χώρο διαβίωσης, οι πελάτες απολαμβάνουν νέα φινιρίσματα υψηλής ποιότητας και βελτιωμένη λειτουργικότητα, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα ηλιακό πάνελ οροφής, με στόχο την εξασφάλιση πιο άνετων και διασκεδαστικών αποδράσεων. Η επόμενη γενιά του Transit Custom Nugget θα λανσαριστεί σταδιακά, ξεκινώντας με τη σειρά Nugget Titanium με ανακλινόμενη οροφή.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Η έκδοση αυτή εφοδιάζεται με κινητήρα ντίζελ της οικογένειας EcoBlue, με απόδοση 170 ίππους και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, που είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη, με προοπτική έναρξης των παραδόσεων από την άνοιξη του 2024. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση και των άλλων εκδόσεων του μοντέλου, συμπεριλαμβανομένης της plug-in υβριδικής.

Η Ford έχει αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό της πολυτελή σχεδίαση της καμπίνας του νέου Tourneo Custom, ενσωματώνοντας ανώτερα επίπεδα φινιρίσματος και ποιότητας υλικών για να αυξήσει σημαντικά την άνεση των επιβατών. Η ελευθερία κινήσεων μέσα στην καμπίνα είναι ήδη ένας βασικός λόγος αγοράς για πολλούς πελάτες του Nugget.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Η νέα σχεδίαση του ταμπλό και το επίπεδο δάπεδο διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα και καθιστούν ευκολότερη τη μετακίνηση από τα δύο εμπρός καθίσματα στον σαλόνι. Ο αερόσακος συνοδηγού είναι τοποθετημένος στην οροφή συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της διάταξης του ταμπλό. Το χαμηλότερο δάπεδο και το ενσωματωμένο πλαϊνό σκαλοπάτι διευκολύνουν επίσης τη φόρτωση αντικειμένων ή την είσοδο και έξοδο των επιβατών.

Για πρώτη φορά στο Nugget, η Ford εισάγει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με το Ford Kuga PHEV, που είναι και το plug-in υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2021 και το 2022. Το ολοκαίνουργιο Nugget PHEV χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,5 λίτρων.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Ο κινητήρας αυτός που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει συνδυασμένη ισχύ 232 ίππων και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση βελτιώνει τη ποιότητα κύλισης και τον χειρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδόσεις του μοντέλου με κίνηση σε όλους τους τροχούς, θα είναι διαθέσιμα αργότερα για τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα camper van τους σε κακοτράχαλες περιοχές για υπαίθριες σπορ δραστηριότητες ή για εκείνους που απλώς αναζητούν περισσότερη αυτοπεποίθηση φεύγοντας από τα παρκινγκ των μεγάλων φεστιβάλ.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο να καταστεί το νέο Nugget ασφαλές και εύκολο στην οδήγηση, ακόμη και για οδηγούς που είναι συνηθισμένοι σε μικρότερου μεγέθους αυτοκίνητα. Εκτός από τη θέση οδήγησης που θυμίζει επιβατικό και όχι μοντέλο van και τη νέα επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το Nugget διαθέτει μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης σε μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο ή σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, ενώ το Reverse Brake Assist και το σύστημα κάμερας 360 μοιρών υποστηρίζουν τους οδηγούς κατά τους ελιγμούς σε στενούς χώρους. Η Ford και η Westfalia αύξησαν σημαντικά τα παρεχόμενα επίπεδα ποιότητας και εργονομίας του νέου μοντέλου.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Αυτός ο μοναδικός εσωτερικός σχεδιασμός σημαίνει ότι ακόμη και με δύο διπλά κρεβάτια ανοιγμένα, οι κατασκηνωτές μπορούν να μετακινούνται στην καμπίνα, να μαγειρεύουν ή να μπαίνουν και να βγαίνουν από το όχημα χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλον. Το ολοκαίνουργιο Nugget διαθέτει βασικές σχεδιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Πέρα από τις αλλαγές στον εξοπλισμό κάμπινγκ, το ολοκαίνουργιο Nugget προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας εν κινήσει και της άνεσης όταν είναι σταθμευμένο. Η ασύρματη φόρτιση και το στάνταρ μόντεμ 5G εξασφαλίζουν ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα για όλους χωρίς ανησυχία να ξεμείνει κάποιος από μπαταρία τηλεφώνου ή δεδομένα.

FORD_Transit_Custom_Nugget
FORD_Transit_Custom_Nugget FORD


Επιλέγοντας την ηλιακή οροφή μπορεί ο κάτοχος να τροφοδοτεί διάφορες λειτουργίες στο εσωτερικό ή να επαναφορτίζει τη μπαταρία αναψυχής, ενώ σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, μπορεί να παραχθεί περισσότερη ενέργεια από όση χρησιμοποιούν οι ενσωματωμένες λειτουργίες. Μια έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο σαλόνι, επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο του συστήματος θέρμανσης, της στάθμης νερού, της ενέργειας και του φωτισμού.

Το ολοκαίνουργιο Transit Custom Nugget συνεχίζει τη μακροχρόνια συνεργασία της Ford με την κορυφαία εταιρεία μετατροπών Westfalia, γεγονός που τοποθετεί την εταιρεία σε ιδανική θέση προκειμένου να επωφεληθεί από την ισχυρή ζήτηση στην Ευρώπη για οχήματα camper van ενός τόνου.

TAGS FORD FORD TRANSIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ