HONDA

Νέο Honda Civic Type R: Σε πίστα Formula 1 συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης

HONDA
ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R 2022 ΣΤΗ SUZUKA

Στην πίστα Formula 1 της Honda, στη Suzuka, συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του επόμενου Civic Type R. Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο hot hatch.

Με tweet η Honda μας αποκαλύπτει σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται το επόμενο Civic Type R. Το ιαπωνικό hot hatch δοκιμάζεται αυτές τις μέρες στην πίστα Formula 1 που ανήκει στη Honda, στη Suzuka.

Αν και με βαρύ καμουφλάζ ακόμη, το νέο μοντέλο δείχνει λιγότερο τολμηρό και πιο ώριμο συγκριτικά με το απερχόμενο CTR. Εξαίρεση αποτελεί η μεγάλη πίσω αεροτομή, η οποία μάλιστα εξέχει αρκετά του αμαξώματος. Οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης υπάρχουν κι εδώ – θυμίζουμε πως στο τωρινό Type R, η μεσαία ήταν καθαρά για τον ήχο.

HONDA
ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R 2022 ΣΤΗ SUZUKA

Προφανώς, οι δοκιμές εξέλιξης στην Suzuka έχουν να κάνουν με το στήσιμο του αυτοκινήτου, αν και δεν αποκλείεται στη συνέχεια η Honda να βρεθεί και στην “Πράσινη Κόλαση”, κοινώς στην πίστα Nurburgring, όπως έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν, κυνηγώντας και πάλι κάποιο ρεκόρ.

HONDA
ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R 2022 ΣΤΗ SUZUKA

Αν και αρχικά φήμες έκαναν λόγο για την προσθήκη κάποιου υβριδικού συστήματος, τελικά αυτές όλο και απομακρύνονται.

Φαίνεται πως η Honda θα συνεχίσει στην παραδοσιακή συνταγή, βελτιώνοντας την απόδοση του 2λιτρου turbo κινητήρα που αυτή τη στιγμή αποδίδει 320 ίππους και επιμένοντας στην κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων.

HONDA
ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R 2022 ΣΤΗ SUZUKA

Το μόνο σίγουρο κι επίσημο αυτή τη στιγμή, είναι πως το νέο Honda Civic Type R θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022. Περιμένουμε με αγωνία…

HONDA
ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R 2022 ΣΤΗ SUZUKA
TAGS HONDA HONDA CIVIC TYPE R ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ