ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέες Skoda Octavia RS και Octavia Scout

Skoda Octavia RS 2021
Skoda Octavia RS 2021 SKODA

Η 4η γενιά του best seller της Skoda, διαθέτει πλειάδα εκδόσεων και κινητήρων.

Κανέναν δεν πρόκειται να αφήσει παραπονούμενο η Skoda, όσον αφορά αυτούς που θέλουν να επιλέξουν τη νέα Octavia.

Το best seller της τσεχικής μάρκας, μέλους του ομίλου της VW, στην 4η γενιά του, είναι τόσο πλήρες, όσο ποτέ άλλοτε.

Η Skoda, μόλις ανακοίνωσε το λανσάρισμα των νέων Octavia RS και Octavia Scout, ένα estate με off-road χαρακτηριστικά, τα οποία ολοκληρώνουν μια γκάμα που ουδέποτε υπήρχε στην Octavia, με εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου, ήπιες υβριδικές και plug-in υβριδικές, με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.

Ηλεκτρολογικά Skoda Octavia RS 2021
Ηλεκτρολογικά Skoda Octavia RS 2021 SKODA AUTO

Η εταιρεία, εδώ και καιρό είχε παρουσιάσει την Octavia RS iV, το πρώτο RS μοντέλο με plug-in hybrid σύστημα κίνησης και τώρα αποκαλύπτει την πετρελαιοκίνητη RS με EVO μοτέρ 2.0 TDI ισχύος 147 kW (200 PS), σε προσθιοκίνητη ή τετρακίνητη έκδοση, αλλά και την βενζινοκίνητη EVO 2.0 TSI με ισχύ 180 kW (245 PS), καθαρά προσθιοκίνητη.

Για τη νέα Octavia SCOUT, υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε πέντε πετρελαίου ή βενζίνης κινητήρες, και μιας έκδοσης ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI. Επίσης, για πρώτη φορά πέραν της τετρακίνητης, θα διατίθεται και σε προσθιοκίνητη έκδοση.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Skoda.

Το εσωτερικό του Skoda Octavia RS 2021
Το εσωτερικό του Skoda Octavia RS 2021 SKODA AUTO

Η Octavia, εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και την έκδοση φυσικού αερίου Octavia G-TEC, προσφέρεται με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η Octavia iV plug-in hybrid έχει ισχύ 150 kW (204 PS), η Octavia RS iV φθάνει τους 180 kW (245 PS), ενώ διατίθεται και η Octavia e-TEC, με σύστημα ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48V, σε εκδόσεις ισχύος 81 kW (110 PS) και 110 kW (150 PS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ