OPEL

Νέα σελίδα για την Opel είναι το Experimental

Opel Experimental Sep
Opel Experimental Sep OPEL MEDIA

Το πρωτότυπο που δίνει ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της Opel, θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η Opel δείχνει πώς θα προσεγγίσει το μέλλον με το εκπληκτικό νέο πρωτότυπο Experimental,που αναδεικνύει το ξεκάθαρο όραμα της Γερμανικής μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Στα κυριότερα σημεία του, περιλαμβάνονται τα προηγμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής απόδοσης, το ευρύχωρο εσωτερικό με τα ελαφρά καθίσματα και τις προβολές head-up display επόμενου επιπέδου.

“Το Opel Experimental δίνει μια προοπτική για τα επερχόμενα μοντέλα και τις τεχνολογίες, για το μελλοντικό design, ακόμη και για μια νέα εποχή στο μέλλον της μάρκας. Το εκπληκτικό αυτό πρωτότυπο αντιπροσωπεύει τη γραμμή που θα ακολουθήσει η Opel και αναδεικνύει για άλλη μια φορά το πρωτοποριακό πνεύμα της”, δήλωσε ο CEO της Οpel, Φλόριαν Χιούτλ.

OPEL CEO FLORIAN HUETTL
OPEL CEO FLORIAN HUETTL OPEL MEDIA


Το ηλεκτρικό αυτό crossover θα κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν και θα εισαγάγει ένα νέο κοινό στο όραμα της Opel για βιώσιμη ατομική κινητικότητα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της κομψής σιλουέτας του Experimental, είναι η απουσία χρωμίου. Αντίθετα, η προσθήκη εξωτερικού φωτισμού και τα έντονα γραφικά προσθέτουν προσωπικότητα και κομψότητα στις ήδη εντυπωσιακές αναλογίες.

Συνολικά, το αποδοτικό αμιγώς ηλεκτρικό crossover βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα, την Stellantis BEV και είναι επίσης εξοπλισμένο με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το εντυπωσιακό κωνικό προφίλ έχει ένα τολμηρό και καθαρό σχεδιασμό για να ενισχύσει την εκπληκτική του παρουσία. Ακόμη και οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν δώσει τη θέση τους σε ενσωματωμένες κάμερες 180 μοιρών στις πίσω κολώνες του αμαξώματος.

Στο μπροστινό μέρος, το νέο φωτιζόμενο λογότυπο της Opel, κάθεται στο κέντρο της μάσκας που αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Γερμανικής μάρκας. Η κομψή σιλουέτα του Experimental βασίζεται στην πολύ αποδοτική διαχείριση του χώρου στην καμπίνα. Παρά το γεγονός πως οι εξωτερικές διαστάσεις βάζουν το Experimental στην κατηγορία των compact C, η καμπίνα θα μπορούσε να το τοποθετεί στη μεγαλύτερη (D) κατηγορία.

Opel Experimental Sep
Opel Experimental Sep OPEL MEDIA


Το τιμόνι με την τεχνολογία steer by wire, διπλώνει όταν δεν χρειάζεται, ενώ τα ελαφρά καθίσματα συνδυάζουν την λιτή και ανθεκτική δομή τους, με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος. Σε αυτά συναντάμε και τα υφάσματα τεχνολογίας 3D mesh. Αυτά εξασφαλίζουν την εξαιρετική άνεση που έχουν συνηθίσει οι πελάτες από τα μοντέλα της Opel, ενώ συμβάλλουν περαιτέρω στην απελευθέρωση του χώρου της καμπίνας.

Οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύσουν τις πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες τους πάνω στο Tech Bridge, μια νέα εκδοχή του Pure Panel που βλέπουμε στα υπάρχοντα μοντέλα της Opel. Αντί για συμβατικές οθόνες, οι πληροφορίες ή η ψυχαγωγία παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης προβολής που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και φυσικό έλεγχο φωνής.

Το πλωτό, διαφανές Pure Pad βρίσκεται μπροστά από το μπροστινό υποβραχιόνιο. Μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με το τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού, επιτρέποντας έτσι την άμεση πρόσβαση στα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Το Experimental προχωρά ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας τη συναισθηματική προσέγγιση της μάρκας στη βιώσιμη μετακίνηση.

Opel Experimental GT 1966
Opel Experimental GT 1966 OPEL MEDIA


Τα ηλεκτροχρωμικά υφάσματα βυθίζουν τους επιβάτες στο ατμοσφαιρικό φως που δημιουργούν ένα τέλειο περιβάλλον για ευεξία. Επιπλέον, τα υφάσματα αυτά μπορούν να ενισχύσουν τα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, όταν ένα όχημα μπαίνει στο τυφλό σημείο, εμφανίζεται μια προειδοποίηση στο αντίστοιχο ένθετο της πόρτας καθώς και στο head-up display.

Με εστίαση στο να δείξει ένα ξεκάθαρο όραμα για τη μάρκα, το Experimental συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση των πρωτότυπων αυτοκινήτων «made in Rüsselsheim», μια παράδοση που ξεκίνησε το 1965 όταν η Opel έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που παρουσίασε ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο με τη μορφή του θρυλικού Experimental GT.

TAGS OPEL OPEL EXPERIMENTAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ