ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Νέα Mercedes-AMG SL: Με έως 585 ίππους και τελική ταχύτητα 315 km/h

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Το νέο "dream car" της Mercedes-AMG, η ολοκαίνουρια SL, ξεχωρίζει με την εμφάνιση, τις επιδόσεις, την πολυτέλεια και την τεχνολογία που ενσωματώνει, με συστήματα τετρακίνησης και τετραδιεύθυνσης και πολλά άλλα.

Η ολοκαίνουρια SL είναι γνήσιο "παιδί" της AMG. Εντυπωσιάζει με το πανέμορφο roadster αμάξωμά της, κάτω από το οποίο κρύβεται ένα εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές της, αντί για σκληρή αναδιπλούμενη οροφή διαθέτει μια υφασμάτινη οροφή τριπλής επίστρωσης που ζυγίζει 21 κιλά λιγότερο, ενσωματώνει θερμαινόμενο τζάμι και μπορεί να αναδιπλωθεί σε 15’’ μέσω διακόπτη στην κονσόλα ή μέσω εντολής στο infotainment.

Mercedes-AMG SL 63 & Mercedes-AMG SL 55
Mercedes-AMG SL 63 & Mercedes-AMG SL 55 MERCEDES-BENZ AG

Αρχικά η γκάμα της Mercedes-AMG SL περιλαμβάνει δύο κινητήρες που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Η SL55 4Matic+ κινείται από έναν V8 κινητήρα 4.000 κυβικών που αποδίδει 476 ίππους και 700 Nm ροπή, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9’’ και έχει τελική ταχύτητα 295 km/h. Η ισχυρότερη, επίσης 4λιτρη SL63 4Matic+ έχει απόδοση 585 ίππους και 800 Nm ροπή, 0-100 km/h σε 3,6’’ και τελική ταχύτητα 315 km/h!

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Στο εσωτερικό υπάρχουν πλέον τέσσερις θέσεις (2+2), ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 240 λίτρα όταν η οροφή είναι κλειστή και 213 λίτρα όταν ανοίξει. Στην καμπίνα κυριαρχούν η πολυτέλεια και η τεχνολογία, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια μεγάλη όρθια οθόνη 11,9 ιντσών στο ταμπλό, η οποία φιλοξενεί το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης, συνδεσιμότητας, πλοήγησης και ψυχαγωγίας MBUX.

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Το παρών δίνει φυσικά και το AIRSCARF, το σύστημα που είναι ενσωματωμένο στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων και βγάζει ζεστό αέρα γύρω από την περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού του οδηγού και του συνοδηγού, για να μην κρυώνουν όταν η οροφή είναι ανοιχτή!

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Πλούσιο είναι και το πακέτο τεχνολογιών που συμβάλλουν στην άνεση και την ασφάλεια ή διαμορφώνουν το οδηγικό προφίλ της SL στις επιθυμίες του οδηγού. Ανάμεσά τους τα προγράμματα οδήγησης Comfort, Sport, Sport+, Slippery και Individual (η SL63+ έχει και την επιλογή Race), το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, η τετρακίνηση 4MATIC, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG ACTIVE RIDE CONTROL με ενεργή σταθεροποίηση και η τετραδιεύθυνση, χάρη στην οποία οι πίσω τροχοί στρέφονται αντίθετα από τους εμπρός σε ταχύτητες έως 10 km/h για μεγαλύτερη ευελιξία στις μανούβρες, και στην ίδια φορά με τους μπροστινούς τροχούς από τα 100 km/h και πάνω για καλύτερο κράτημα.

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Εντύπωση προκαλεί και η ενεργή εμπρός αεροτομή που περιορίζει τα φαινόμενα ανύψωσης του εμπρός μέρους στις υψηλές ταχύτητες. Είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, βρίσκεται τοποθετημένη κάτω και μπροστά από τον κινητήρα και ανοίγει αυτόματα στα 80 km/h προς τα κάτω κατά 40 mm. Ενεργή είναι φυσικά και η πίσω αεροτομή, που αναπτύσσεται επίσης στα 80 km/h και ρυθμίζεται σε 5 διαφορετικές γωνίες για να βελτιώσει τη σταθερότητα του πίσω μέρους.

Mercedes-AMG SL 63
Mercedes-AMG SL 63 MERCEDES-BENZ AG

Από πλευράς διαστάσεων, τέλος, σε σχέση με την προηγούμενη, η νέα Mercedes-AMG SL είναι μακρύτερη κατά 88 mm (μήκος 4.705 mm), φαρδύτερη κατά 38 mm (πλάτος 1.915 mm) και ψηλότερη κατά 44 mm (ύψος 1.359 mm), ενώ κερδισμένο είναι και το μεταξόνιο κατά 117 mm (2.700 mm).

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MERCEDES-BENZ MERCEDES-AMG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ