ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπάκετ καθίσματα από βιώσιμα υλικά της Μεσογείου

Μπάκετ καθίσματα από βιώσιμα υλικά της Μεσογείου

Με το CUPRA Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της μάρκας, η CUPRA επαναπροσδιορίζει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα του CUPRA Born, του 100% ηλεκτρικού μοντέλου με σπορ χαρακτήρα, που υποδηλώνει τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της CUPRA.

Μάλιστα, η θυγατρική της Seat εταιρεία, ενώνει τις δυνάμεις της με την SEAQUAL INITIATIVE για την κατασκευή των καθισμάτων του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου CUPRA.

Μπάκετ καθίσματα από βιώσιμα υλικά της Μεσογείου

Τα νέα μπάκετ καθίσματα, θα κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο πολυμερές ύφασμα SEAQUAL YARN από πλαστικό, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια και εκβολές. Μετά την ταξινόμηση διαφόρων τύπων υλικών, το πλαστικό καθαρίζεται και μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό. Αυτό το καινοτόμο υλικό, το οποίο συνάδει με το σχεδιαστικό στυλ και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα της CUPRA, παράγεται χάρη στη συνεργασία ψαράδων, διαφόρων ΜΚΟ και τοπικών κοινοτήτων, που συλλέγουν τα υλικά.

Με βάση την κυκλική οικονομία, αυτό το κοινό εγχείρημα με την SEAQUAL INITIATIVE, συμβάλλει, παράλληλα, στο συνεχή καθαρισμό των θαλασσών, των ποταμών και των ωκεανών μας.

Μπάκετ καθίσματα από βιώσιμα υλικά της Μεσογείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CUPRA Born θα είναι το πρώτο κλιματικά ουδέτερο όχημα της μάρκας, καθώς παράγεται στο Zwickau (Γερμανία) βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB), όπου η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή πρώτων υλών. Οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ