MINI

Μοναδικoί ήχοι για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mini

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB

Το sound staging γίνεται θεμελιώδες στοιχείο της οδηγικής εμπειρίας ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στο ηχητικό αποτύπωμα των μοντέλων τους.

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας Mini αποκτούν ηχητικούς κόσμους χαρακτηριστικούς για τη μάρκα για μια ακόμα πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει εντελώς νέους ήχους στο εσωτερικό, έναν αντιπροσωπευτικό εξωτερικό ήχο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για Mini, jingles για τα νέα Mini Experience Modes καθώς και νέα εικονίδια ήχου για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεων.

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB


Το νέο ηχητικό DNA της Mini βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας και αποπνέει μια θετική, χαρισματική αύρα. Τα Mini Experience Modes αναδεικνύουν τους εντελώς νέους ηχητικούς κόσμους που δημιουργούνται. Αναλογικά όργανα, ψηφιακή τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζονται για τη δημιουργία ήχων που μεταφέρουν πληροφορίες και ξυπνούν συναισθήματα.

Τους νέους αυτούς ήχους, μπορεί να τους γνωρίσει κανείς για πρώτη φορά στο νέο Mini Cooper Electric, όπου τα τέσσερα ηχοτοπία είναι διαθέσιμα, για μία εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία. Τα Experience Modes Mini "Core", "Go Kart", "Timeless" και "Balance", υιοθετούν διαφορετικούς ήχους που ανατροφοδοτούν ακουστικά τον οδηγό κατά την επιτάχυνση.

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB


Αυτοί οι ήχοι ακούγονται στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων Mini, προσδίδοντας συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία και μεταφέροντας επίσης μια αυθεντική εικόνα της κατάστασης οδήγησης που ταυτόχρονα ενημερώνει τον οδηγό. Ο προεπιλεγμένος ήχος για τη νέα οικογένεια μοντέλων Mini ονομάζεται "Core".

Είναι η μοναδική λειτουργία ήχου που δεν ακούγεται μόνο μέσα στο όχημα, αλλά και έξω από αυτό, παρέχοντας έτσι στους πεζούς την απαραίτητη προειδοποίηση για την ασφάλειά τους. Ως ήχος της μάρκας Mini είναι ελκυστικός και εμπνευσμένος. Το Mini "Go Kart" δημιουργήθηκε για μια ιδιαίτερα σπορ εμπειρία οδήγησης.

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB


Διαθέτει έντονες καμπύλες τονικότητας και έντασης, διαμορφώνοντας το κατάλληλο ηχητικό σκηνικό για ευέλικτη και δυναμική οδήγηση. Η παράδοση και η πρόοδος συναντιούνται στο Mini "Timeless". Οι ήχοι κινητήρων των συμβατικών μοντέλων της μάρκας -από το κλασικό Mini μέχρι το Mini John Cooper Works GP- συλλέχθηκαν και συνδυάστηκαν με μια φουτουριστική ερμηνεία του Mini "Core" για να δημιουργήσουν ένα ακουστικό ταξίδι στο χρόνο.

Όσο πιο έντονα επιταχύνει το όχημα, τόσο περισσότερο ο ήχος μεταμορφώνεται από τον αντίστοιχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης του παρελθόντος στον αμιγώς ηλεκτρικό του παρόντος. Ένα τέταρτο ηχοτοπίο ανοίγει με Mini "Balance". Σχεδιάστηκε αρχικά για το MINI Vision Urbanaut και βασίζεται στους ήχους που μπορεί να ακούσει κάποιος σε ένα δάσος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB


Από το βουητό ενός ρυακιού, μέχρι το κελάηδισμα των γρύλων και το θρόισμα του ανέμου στις κορυφές των δέντρων. Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ευεξίας στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων Mini. Οι ήχοι οδήγησης της μελλοντικής οικογένειας Mini αντιστοιχίζονται με τα επίσης νέα Experience Modes.

Η ενεργοποίησή τους υποδηλώνεται με ένα χαρακτηριστικό κουδούνισμα. Αυτή η σύντομη ηχητική ακολουθία δημιουργεί στους επιβάτες την επιθυμία για αλλαγή σε μια νέα ρύθμιση του οχήματος. Ένα άλλο στοιχείο των νέων ηχητικών κόσμων που προορίζονται για τη νέα οικογένεια MINI είναι τα λεγόμενα earcons. Παρόμοια με τα οπτικά εικονίδια, χρησιμεύουν ως διακριτικά ηχητικά σύμβολα για να προειδοποιούν για συγκεκριμένα γεγονότα ή πληροφορίες.

Mini Electric Family Sounds
Mini Electric Family Sounds MINI PRESSCLUB


Περίπου 30 από αυτά τα ηχητικά σήματα είναι νέας σχεδίασης: από την ηχητική συνοδεία του φλας μέχρι το σύστημα προειδοποίησης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας και τους ήχους του συστήματος Park Distance Control (PDC). Στο μέλλον, θα λειτουργούν ως ξεκάθαρα αναγνωρίσιμα σήματα με χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό για τη μάρκα ήχο, που θα προσελκύουν την προσοχή των επιβατών ή θα προειδοποιούν για τυχόν κινδύνους με τα διαφορετικά ηχητικά χαρακτηριστικά και τις εντάσεις τους.

TAGS MINI MINI CLASSIC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ