ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Μέσα στο Δεκέμβριο άλλοι 1.368 δικαιούχοι πήραν την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ Δεκ
Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ Δεκ K.BOIDANIS

Το πρόγραμμα που υποστηρίζει την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, συνεχίζεται ακάθεκτο μετά την “προβληματική” περίοδο των σχεδόν δύο μηνών που είχε “παγώσει”.

Πλέον και για το μήνα Δεκέμβριο, άλλοι 1.368 δικαιούχοι που είχαν κάνει αιτήσεις, βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να ενημερωθούν για την έγκρισή της. Συγκεκριμένα, το ποσό που εγκρίθηκε είναι της τάξης των 3.431.336,24 ευρώ. Οι δικαιούχοι είχαν αιτηθεί τη συγκεκριμένη επιδότηση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα κεφάλαια θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 28/12/2023. Συνολικά, έως το τέλος του 2023 θα έχουν πληρωθεί 5.823 αιτήσεις που αφορούν 6.021 οχήματα, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 13.934.853,61 ευρώ.

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ Δεκ
Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ Δεκ K.BOIDANIS


Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν εκδοθεί τέσσερις αποφάσεις πληρωμής για 3.238 αιτήσεις που αφορούν 3.394 οχήματα, συνολικής δαπάνης 8.561.230,43 ευρώ. Είναι μια σημαντική ενέργεια που δείχνει πως αν μη τι άλλο, η κατεύθυνση είναι σωστή, καθώς εκτός του ότι η ηλεκτροκίνηση πρέπει να υποστηριχθεί, είναι αναγκαιότητα για το κοινωνικό σύνολο και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων.

Ιδιαίτερα για τα επαγγελματικά οχήματα, η διαφορά στο κόστος χρήσης είναι τέτοια που καθιστά την επιλογή της ηλεκτροκίνησης πρακτικά μονόδρομο για κάθε επιχείρηση.

TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ