HYUNDAI

Μέσα στο 2024 το IONIQ 5 της Hyundai θα είναι ταξί χωρίς οδηγό στις ΗΠΑ

IONIQ 5 Robotaxi driving on Skytrack
IONIQ 5 Robotaxi driving on Skytrack HYUNDAI MOTOR GROUP

To Hyundai Motor Group και η Motional ανακοίνωσαν ότι το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 SAE που πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Μηχανοκίνητων Οχημάτων των ΗΠΑ.

Ο Όμιλος Hyundai Motor Group και η Motional που είναι παγκόσμιος ηγέτης αυτόνομης τεχνολογίας, ανακοίνωσαν τα εγκαίνια του Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) και την από κοινού ανάπτυξη του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5 Robotaxi που θα κατασκευαστεί εκεί. Το πρώτο IONIQ 5 Robotaxi θα είναι μέρος των υπηρεσιών της Motional στις ΗΠΑ για το 2024.

Επιπλέον, η Motional και ο Όμιλος Hyundai αποκάλυψαν ότι το IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 SAE που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη για το εξαιρετικό πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών του οχήματος, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του καθώς και την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας.

IONIQ 5 Robotaxi manufactured at HMGICS
IONIQ 5 Robotaxi manufactured at HMGICS HYUNDAI MOTOR GROUP

Το HMGICS συνδυάζει προηγμένο αυτοματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ώστε να οδηγήσει στα όρια του το τι είναι δυνατό να φθάσει στην παραγωγική διαδικασία. Είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα για την υποστήριξη της παραγωγής οχημάτων αυτόνομης (AV) οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων δοκιμών και ενός κέντρου βαθμονόμησης.

Η Motional έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη ομάδα για να βοηθήσει στην παραγωγική διαδικασία. Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο Autonomous Vehicle Integration Center και θα εκτελούν σημαντικές εργασίες διάγνωσης, ανάπτυξης λογισμικού, βαθμονόμησης και επικύρωσης για να διασφαλίσουν ότι οι ολοκληρωμένες δοκιμές του IONIQ 5 Robotaxi πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές και είναι έτοιμα για εξέλιξη και χρήση.

Το Hyundai Motor Group και η Motional προετοιμάζονται για την παραγωγή του πρωτοποριακού IONIQ 5 Robotaxi εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας περιορισμένης σειράς πρωτότυπων οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αρχικός στόλος των IONIQ 5 Robotaxis ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά αξιολογήσεων.

Οι αξιολογήσεις αυτές, σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν την ποιότητα, την απόδοση και την ωριμότητα του Robotaxi και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Η εμπορική παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη φτάσει στις εγκαταστάσεις της Motional στις ΗΠΑ και υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ασφάλειας.

TAGS HYUNDAI HYUNDAI IONIQ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ