MERCEDES-BENZ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2023 για τη Mercedes-Benz στη χώρα μας

Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC MERCEDES-BENZ

H εξαιρετική πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων Mercedes-Benz, αντικατοπτρίζεται στις συνολικές πωλήσεις στη χώρα μας, καθώς από τα 15.215 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.672 έχουν το σήμα με το αστέρι στο καπό τους.

Στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz σημείωσε 4.243 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και κατέχει μερίδιο αγοράς 3,2%. Tα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που πωλήθηκαν στην Ελληνική αγορά σημείωσαν σημαντική αύξηση που ποσοστιαία έφτασε στο 71% σε σχέση με το 2022, με την EQA και την EQE να πρωτοστατούν σε πωλήσεις στις κατηγορίες τους (C-SUV και E-SUV αντίστοιχα).

Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC MERCEDES-BENZ


Ταξινομήθηκαν 490 ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz FUSO Canter και 179 λεωφορεία Mercedes-Benz Setra. Στα επαγγελματικά οχήματα 3,5 έως 8 τόνους την πρώτη θέση κατέκτησε το FUSO Canter (με μερίδιο αγοράς 41,46%), ενώ στην κατηγορία άνω των 8 τόνων την πρωτιά έχουν για άλλη μία χρονιά τα φορτηγά της Mercedes-Benz (μερίδιο αγοράς 25,21%).

Την 1η θέση κατέκτησε και στα λεωφορεία με τις μάρκες Mercedes-Benz και Setra (με μερίδιο αγοράς 71,03%). Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz, αυτές ανέρχονται σε 1.672 συνολικά, καταλαμβάνοντας ποσοστό 39,4% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας, μερίδιο ιδιαίτερα υψηλό στο μείγμα πωλήσεων.

Στις συνολικές πωλήσεις xEV στη χώρα μας (15.215 μονάδες), το μερίδιο αγοράς της μάρκας ανέρχεται στο 11%. Τέλος, η Mercedes-Benz με πωλήσεις 213 μονάδων κατέχει επίσης την 1 η θέση (μερίδιο αγοράς 26,9%) στην κατηγορία των MPV-M/COMBI, στην οποία περιλαμβάνονται τα Vito Tourer, V-Class, Citan Tourer και οι αμιγώς ηλεκτρικές τους εκδόσεις.

Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC MERCEDES-BENZ


Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Star Automotive Ελλάς δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι το 2023 όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει υπερ-επιτεύχθηκαν χάρη στην πάγια εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στη μάρκα πουεκπροσωπούμε στην Ελλάδα. Μία μάρκα της οποίας το εμπορικό σήμα αυξάνει σταθερά την αξία του και συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις luxury εταιρείες αυτοκινήτου.”

TAGS MERCEDES-BENZ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ