FERRARI

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο γιορτάστηκε στη Μπρέσια το λανσάρισμα της ταινίας “Ferrari”

Tommaso Quilleri- Jacopo Quilleri (Fondazione Emanuela Quilleri Onlus), Paolo Cicogna (1000 Miglia Srl), Lorenzo Quilleri (FEQO)
Tommaso Quilleri- Jacopo Quilleri (Fondazione Emanuela Quilleri Onlus), Paolo Cicogna (1000 Miglia Srl), Lorenzo Quilleri (FEQO) ALBERTO MANCINI

Στην πατρίδα του θρυλικού αγώνα 1000 Miglia, στην Μπρέσια της Ιταλίας, προβλήθηκε για πρώτη φορά η πολυαναμενόμενη ταινία “Ferrari” του διάσημου σκηνοθέτη που έχει συνδυάσει το όνομά του με ταινίες δράσης, Μάικλ Μαν.

Η αναμονή για την κυκλοφορία της ταινίας “Ferrari” έληξε. Η 1000 Miglia και η Multisala Oz παρουσίασαν μια ειδική avant premier προεπισκόπηση χθες, μία ημέρα πριν την κυκλοφορία της ταινίας, η οποία από σήμερα θα είναι στους κινηματογράφους σε όλη την Ιταλία. Στην ταινία, ο σκηνοθέτης, Μάικλ Μαν, αφηγήθηκε τους τέσσερις πιο δραματικούς μήνες στη ζωή του Ντρέικ, κατά τη διάρκεια του 1957 1000 Miglia.

Για να γίνει ξεχωριστή η άφιξη της ταινίας στην πόλη όπου πραγματοποιείται ο θρυλικός αγώνας 1000 Miglia, μια Ferrari 750 Monza του 1955, η οποία εμφανίζεται στην ταινία, βρισκόταν στο φουαγιέ. Η ερμηνεία του Άνταμ Ντράηβερ, οι εξαιρετικές λήψεις που περνούν μπροστά από τα μάτια του κοινού αλλά και οι ήχοι από τους αγωνιστικούς και όχι μόνο κινητήρες των αυτοκινήτων εκείνης της εποχής, ενθουσίασαν το κοινό.

Αυτός ήταν μάλλον ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η άφιξη της ταινίας στην πόλη του 1000 Miglia. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για τον πιο όμορφο αγώνα στον κόσμο, ενώ είναι γνωστό και το πάθος των Ιταλών για τις δημιουργίες της Ferrari, οπότε και η παρουσία της ξεχωριστής 750 Monza του 1955 ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα. Όπως μας λέει η ταινία, η μοίρα του Έντσο Φερράρι, της οικογένειάς του και της παρέας του εξαρτιόταν από τη νίκη αυτών των αυτοκινήτων.

Για αυτήν την περίσταση, μια Ferrari 750 Monza Spider Scaglietti του 1955 παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Multiplex όπου έγινε η avant premier ζωντανεύοντας την κινηματογραφική εικόνα των θρυλικών αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο, αυθεντικό και πιστοποιημένο από το Registro 1000 Miglia, εξακολουθεί να αγωνίζεται στον αγώνα και για ένα βράδυ, θαυμάστηκε από το μεγάλο κοινό που γέμισε τον κινηματογράφο για την πρώτη προβολή της ταινίας.

Σημαντικό ήταν επίσης και το ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων δόθηκαν στο Ίδρυμα Emanuela Quilleri Onlus, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παροχή κινηματογράφου σε παιδιά στο νοσοκομείο χρηματοδοτώντας έναν χώρο μέσα στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Μπρέσια.

TAGS FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ