RENAULT

Με 620 χλμ. αυτονομία το ηλεκτρικό νέο Renault Scenic

All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric
All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric RENAULT

Με το Megane, η Renault άνοιξε το δρόμο και τώρα έρχεται ένα ακόμα μοντέλο- σταθμός στην ιστορία της, να “περάσει” στο μέλλον.

Το ολοκαίνουργιο Scenic E-Tech electric έχει σχεδιαστεί γύρω από τις οικογένειες και την ανάγκη τους να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια. Και συνδυάζεται άψογα με το στρατηγικό σχέδιο της Renaulution: είναι ηλεκτρικό, σύγχρονο, γεμάτο χρήσιμη και διαισθητική τεχνολογία και σχεδιασμένο πιο βιώσιμα.

All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric
All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric RENAULT


Είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που περικλείει τον στόχο του Ομίλου Renault, να γίνει ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων επόμενης γενιάς που υπερασπίζεται τη δίκαιη μετάβαση. Ενσωματώνει τη νέα στρατηγική αειφορίας του Ομίλου και τους τρεις πυλώνες στους οποίους βασίζεται η στρατηγική: το περιβάλλον, την ασφάλεια και την συμπερίληψη.

Η Renault γράφει την ιστορία Scenic εδώ και 27 χρόνια. Το μοντέλο, ως όνομα, γεννήθηκε το 1996 (πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του ομώνυμου πρωτότυπου) και έφερε επανάσταση στην αγορά, καθώς ήταν το πρώτο συμπαγές MPV στην ευρωπαϊκή ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι οικογένειες, οι ταξιδιωτικές τους συνήθειες, η προθυμία τους να περιορίσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον και οι φιλοδοξίες τους σχετικά με την ασφάλεια έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και το Scenic έχει αλλάξει μαζί τους.

All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric
All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric RENAULT


Σήμερα διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και επαναπροσδιορίζει τα αυτοκίνητα του Segment C για οικογένειες, καλώντας τους να ταξιδέψουν διατηρώντας παράλληλα το πρωτοποριακό και φιλικό προς την οικογένεια DNA του. Το Scenic σχεδιαζόταν πάντα για να είναι το κύριο αυτοκίνητο ενός νοικοκυριού, για μεγάλα ταξίδια τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Εξακολουθεί να είναι, με την αυτονομία WLTP των 620 χιλιομέτρων. Είναι το πρώτο πιο βιώσιμα σχεδιασμένο ηλεκτρικό όχημα και νοιάζεται για την ευημερία των επιβατών του και τον κόσμο γύρω του. Είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο του αύριο, εδώ, σήμερα. Είναι χτισμένο στην πλατφόρμα CMF-EV και ο σχεδιασμός του είναι τολμηρός.

All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric
All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric RENAULT


Μπορεί να μοιάζει μικρό, η ευρυχωρία του όμως είναι για ρεκόρ. Διαθέτει μια συμπαγή μπαταρία (έως και 87 kWh), η οποία ελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ιδανικές του αναλογίες. Ο κινητήρας αποδίδει έως και 220 ίππους, ώστε το αυτοκίνητο να είναι ευέλικτο, ζωηρό και κατάλληλο για κάθε οδήγηση.

Στο εσωτερικό είναι άνετο για όλους τους επιβάτες του. Η επίπεδη οροφή του και το μεταξόνιο μήκους 2,78 μέτρων το καθιστούν ευρύχωρο. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για επιβάτες και για αποσκευές, με το σχετικό χώρο να έχει όγκο 545 λίτρων. Η πρωτοποριακή γυάλινη οροφή του, Solarbay και το υποβραχιόνιο Ingenious ολοκληρώνουν την γκάμα των στοιχείων που βελτιώνουν την άνεση.

All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric
All-new_Renault_Scenic_E-Tech_electric RENAULT

Το σύστημα πολυμέσων OpenR Link διαθέτει περισσότερες από 50 εφαρμογές, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας χωρίς κόπο και να το απολαμβάνετε με όσους ταξιδεύουν μαζί σας. Η χαρακτηριστική ηχητική του ακολουθία είναι σε μια κατηγορία από μόνη της – το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας με τον συνθέτη Jean-Michel Jarre.

Και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Scenic E-Tech θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της Renault που θα περιλαμβάνει την επένδυση Esprit Alpine, η οποία προσθέτει ένα συναρπαστικό σπορ πλεονέκτημα. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Douai (ElectriCity), όπως ήταν από την αρχή, και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2024.

TAGS RENAULT RENAULT SCENIC E-TECH IAA MOBILITY 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ