ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Με 38 συμμετοχές στην εκκίνηση το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024
Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού.

Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024
Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του αγώνα, το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 16:00 στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη στη Θήβα θα φιλοξενηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος. Στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Ελικώνας
Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Ελικώνας ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


Το αγωνιστικό κομμάτι του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου. Τα πληρώματα θα εκκινήσουν το πρωί από το Service Park που θα εδράζεται στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη με κατεύθυνση την Ειδική Διαδρομή «Θήβα», μήκους 22.79 χιλιομέτρων, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη εκδοχή του αγώνα, το 2023.

Πρόκειται για μια ακροπολική διαδρομή, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη και σε απόσταση αναπνοής από την ομώνυμη πόλη. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Ελικώνας», μήκους 12.82 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Έπειτα από το 30λεπτο Service, οι αγωνιζόμενοι θα επανέλθουν στις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» και «Ελικώνας» για το δεύτερο πέρασμα και θα επιστρέψουν στο Service Park.

Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Θήβα
Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Θήβα ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


Η Ειδική Διαδρομή «Μοσχοπόδι», μήκους 14.53 αγωνιστικών χιλιομέτρων «πατάει» πάνω στη διαδρομή της Θήβας και αποτελεί την Power Stage του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας. Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 17:10 στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα, ενώ στο ίδιο σημείο, στις 18:45 θα λάβουν χώρα οι απονομές της πρεμιέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα ανέρχονται σε 85.75 χλμ. και τα συνολικά χιλιόμετρα του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας είναι 301 χλμ. Η Γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 16:00 θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη στη Θήβα και από τις 17:00 και μετά στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας.

Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Μοσχοπόδι
Ράλλυ_Στερεάς_Ελλάδας_2024_Μοσχοπόδι ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 18:45 θα στεγάζεται στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών. Όλες οι πληροφορίες για αγωνιζόμενους και θεατές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Σωματείου ΕΛΛΑΔΑ.

TAGS ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ