ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Μάθε τα πάντα για τη νέα BMW Σειρά 1- Στην 4η γενιά του το μοντέλο που “εκλαΐκευσε” τα premium, από 28.960 ευρώ.

BMW Σειρά 1 Ελλάδα
BMW Σειρά 1 Ελλάδα BMW

Η πρωτοπόρος της οδηγικής απόλαυσης στην premium compact κατηγορία εισέρχεται στην τέταρτη γενιά της, με δυναμική σχεδίαση, πλήρως αναθεωρημένη γκάμα συστημάτων κίνησης και εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου.

Η νέα BMW Σειρά 1 ενισχύει το προφίλ της ως το πιο σπορ μοντέλο στην κατηγορία των premium compact, μια και οι εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt και μία διαδικασία παραγωγής βασισμένη στην κυκλική οικονομία, βελτιστοποιούν τη βιωσιμότητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Ο προοδευτικός χαρακτήρας του αντικατοπτρίζεται επίσης στο επανασχεδιασμένο εσωτερικό, στην ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, στο νέο BMW iDrive με QuickSelect και στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το BMW Operating System 9. Η πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 1 σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στο 20ετές success story της μάρκας στην compact κατηγορία.

Η νέα γενιά θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, με το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2024. Η σημαντικότερη αγορά για τη νέα BMW Σειρά 1 είναι η γερμανική. Πέραν των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, η Ιαπωνία είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τη νέα BMW Σειρά 1.

BMW Σειρά 1 Ελλάδα
BMW Σειρά 1 Ελλάδα BMW


Η σπορ αύρα της BMW Σειράς 1 υπογραμμίζεται στην τελευταία της γενιά από τις τυπικές αναλογίες BMW στις οποίες κυρίαρχα στοιχεία είναι το μακρύ καπό, ο μετατοπισμένος προς τα πίσω θάλαμος επιβατών, η δυναμικά ρέουσα γραμμή της οροφής και ένα έντονο πίσω μέρος. Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 mm φτάνοντας στα 4.361 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 mm, και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm στα 1.459 mm. Με ένα εντυπωσιακά επίπεδο μπροστινό μέρος που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στο δρόμο σε σχέση με της προκατόχου της, η νέα BMW Σειρά 1 καταδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα της περισσότερο από ποτέ.

Η φαρδιά γρίλια της BMW με την έντονη προς τα εμπρός κλίση υιοθετεί μια πρωτοποριακή δομή με κάθετες και διαγώνιες μπάρες. Οι στάνταρ προβολείς LED διαθέτουν εντυπωσιακά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Προαιρετικά διατίθενται προσαρμοζόμενοι προβολείς με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφής και μπλε ένθετα.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Η νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται σε δύο απλά εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά. Διατίθενται επίσης τέσσερα φινιρίσματα που υπογράφει η BMW Individual καθώς και μια μεγάλη γκάμα ειδικών βαφών της ίδιας συλλογής. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας που διατίθεται προαιρετικά με φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή. Το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα απογειώνει τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το προαιρετικό πακέτο M Sport Package και ο προαιρετικός εξοπλισμός M Sport Design που διατίθενται με το λανσάρισμά της στην Ευρώπη καθιστούν τη νέα BMW Σειρά 1 ακόμα πιο δυναμική. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M περιλαμβάνουν μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, έντονες πλαϊνές ποδιές και ένα τρισδιάστατο στοιχείο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M135 xDrive με σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης. Η συγκεκριμένη έκδοση της BMW M κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 300 ίππων και διαθέτει στάνταρ το προσαρμοζόμενο πλαίσιο Adaptive M Chassis με σπορ σύστημα διεύθυνσης και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης επιταχύνοντας από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 1, που δεν περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις (στάνταρ), διαμορφώνει μια σύγχρονη πολυτελή ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές και γενναιόδωρους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια. Προαιρετικά διατίθενται σπορ καθίσματα στην έκδοση Econeer.

Τα θερμαινόμενα καθίσματα και μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μνήμης για το κάθισμα του οδηγού, διατίθενται προαιρετικά για όλες τις παραλλαγές καθισμάτων. Η οσφυϊκή στήριξη μπορεί να προστεθεί στα σπορ καθίσματα και τα αντίστοιχα M. Η προαιρετική λειτουργία μασάζ είναι επίσης διαθέσιμη για τα σπορ καθίσματα.

Ο κεντρικός αερόσακος οδηγού-συνοδηγού προσφέρεται τώρα στάνταρ για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία των επιβατών. Αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων, ο αποθηκευτικός χώρος στο χώρο φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από τα 380 στα 1.200 λίτρα (BMW 120, BMW 120d: 300 - 1.135 λίτρα). Οι επιφάνειες και τα στοιχεία διακόσμου υψηλής ποιότητας, ο επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display υπογραμμίζουν την προοδευτική, premium ατμόσφαιρα του εσωτερικού.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 10,25” και μια οθόνη ελέγχου 10,7”. Ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων στο cockpit έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη συνεπή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο κλιματισμός στη νέα BMW Σειρά 1 ελέγχεται επίσης ψηφιακά. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ σπορ τιμονιού, διατίθεται επίσης ένα παρόμοια ανασχεδιασμένο δερμάτινο τιμόνι M.

Κινητήρες νέας γενιάς, 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη στον στάνταρ εξοπλισμό. Όπως ο κινητήρας της BMW M135 xDrive, έτσι και εκείνοι που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 1 ανήκουν στην τελευταία γενιά αρθρωτών μηχανικών συνόλων του BMW Group. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 120 και ο τετρακύλινδρος diesel της νέας BMW 120d συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt.

Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Με μέγιστη ισχύ 170 hp, το σύστημα κίνησης της νέας BMW 120 προσφέρει επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η νέα BMW 120d αποδίδει ισχύ 163 hp και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα.

BMW Σειρά 1 Ελλάδα- Ν. Καψής (Αριστέρα)- Κ. Διαμαντής (δεξιά)
BMW Σειρά 1 Ελλάδα- Ν. Καψής (Αριστέρα)- Κ. Διαμαντής (δεξιά) BMW


Η BMW 118d, η οποία επίσης χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 110 kW/150 hp και ολοκληρώνει την ίδια επιτάχυνση σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η ευελιξία, η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η δυναμική στις στροφές της νέας BMW Σειράς 1 ενισχύονται χάρη στην αυξημένη ακαμψία της δομής του αμαξώματος και της σύνδεσης του πλαισίου.

Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου περιλαμβάνει βελτιστοποιημένη κινηματική, βάσεις στήριξης για τις αντιστρεπτικές δοκούς με υψηλή προφόρτιση και νέα τεχνολογία αμορτισέρ. Η γωνία κάστερ των μπροστινών τροχών έχει αυξηθεί κατά 20%, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα σταθερή κατευθυντική ευστάθεια και βελτιστοποιημένη αίσθηση του τιμονιού.

Η νέα BMW Σειρά 1 προσφέρει μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης ως μέρος του βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού της. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν συστήματα όπως τα Steering and Lane Control Assist, Automatic Speed Limit Assist, και καθοδήγηση διαδρομής όταν χρησιμοποιείται το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Parking Assistant Professional διατίθεται επίσης για τις νέες BMW 120 και BMW 120d, επιτρέποντας τον έλεγχο της διαδικασίας στάθμευσης και των ελιγμών μέσω smartphone.

Εκτός από τα υψηλής ποιότητας συστήματα υποβοήθησης, η διευρυμένη γκάμα του βασικού εξοπλισμού της νέας Σειράς BMW 1 περιλαμβάνει επίσης αυτόματο κλιματισμό, σύστημα συναγερμού, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και το BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασισμένο στο cloud. Τα νέα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση.

Το Innovation Package περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Professional με BMW Head-Up Display και Augmented View στην οθόνη ελέγχου, καθώς και το Parking Assistant Plus. Το Premium Package περιλαμβάνει την επιλογή τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση, Comfort Access, προβολή λογότυπου από τους εξωτερικούς καθρέπτες, αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού του εσωτερικού καθρέφτη και προσαρμοζόμενους προβολείς LED.

BMW Σειρά 1  neue Greece
BMW Σειρά 1 neue Greece BMW


Η νέα BMW Σειρά 1 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και άνετο χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Η νέα αρχική οθόνη εμφανίζει εικονίδια λειτουργιών κάθετα τοποθετημένα στο ίδιο επίπεδο. Το «QuickSelect» εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού.

Το νέο BMW iDrive έχει σχεδιαστεί στοχευμένα για χειρισμό μέσω αφής και φωνητικό έλεγχο. Βασίζεται στο BMW Operating System 9, το οποίο παρέχει επίσης τη βάση για μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη επιλογή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Οι ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού επιτρέπουν την ενσωμάτωση νέων και βελτιωμένων λειτουργιών στο όχημα.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW ΣΕΙΡΑ 1 BMW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ