LANCIA YPSILON

Κι όμως! Η Lancia Ypsilon συνεχίζει και κάνει ρεκόρ πωλήσεων

LucaNapolitano_LanciaCEO
LucaNapolitano_LanciaCEO STELLANTIS MEDIA

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ για τη Lancia, με αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς που έγινε ποτέ, 14,9% στην κατηγορία Β.

Η Lancia Ypsilon ήταν στην τρίτη θέση της κατάταξης με τα αυτοκίνητο που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία το 2023 και το δεύτερο best-seller εκεί, για τον Όμιλο Stellantis. Σε 39 χρόνια εμπορικής πορείας, μέσα στα οποία βρίσκουμε 4 γενιές και 37 ειδικές εκδόσεις, έχουν πουληθεί πάνω από τρία εκατομμύρια Ypsilon.

Το 2023, με 44.743 ταξινομήσεις στην Ιταλία (που είναι και η μόνη χώρα στην οποία διατίθεται το μοντέλο), η Ypsilon καταγράφει αύξηση 9% έναντι του 2022. Αυτό σημαίνει πως η Lancia Ypsilon συνεχίζει να κυριαρχεί στην κατηγορία. Είναι το τρίτο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιταλική αγορά, το δεύτερο μοντέλο Stellantis με τις περισσότερες πωλήσεις και πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία της κατηγορίας Β, με 14,9%.

Αναλύοντας τις πωλήσεις της κατηγορίας, έχει σημασία να πούμε πως η Lancia Ypsilon είναι το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις με 39.683 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 46,9%- δηλαδή η υβριδική εκδοχή της Ypsilon ήταν σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα της κατηγορίας που πωλήθηκαν.

Αντίστοιχα, με 4.982 μονάδες και μερίδιο αγοράς 9,7%, η έκδοση EcoChic LPG είναι το τρίτο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία Β με κινητήρα που χρησιμοποιεί υγραέριο για καύσιμο.

TAGS LANCIA YPSILON LANCIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ