BMW

Κάθε μέρα, 1.000 BMW από ένα εργοστάσιο

BMW X2 Regensburg
BMW X2 Regensburg BMW PRESSCLUB

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1.000.000 BMW X1 από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Ρέγκενσμπουργκ, μαθαίνουμε πως οι ρυθμοί παραγωγής είναι πραγματικά δυσθεώρητοι.

Προφανώς και δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, μια και μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων (και όχι μόνο) στον κόσμο. Είναι όμως πάντα εντυπωσιακό το να αντιλαμβάνεται κανείς έστω και ένα κλάσμα του μεγέθους των αυτοκινητοβιομηχανιών, ιδιαίτερα όταν έρχονται στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία.

BMW X1 xDrive23i
BMW X1 xDrive23i BMW PRESSCLUB


Η μονάδα του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ, έγινε πρόσφατα το πρώτο εργοστάσιο του κατασκευαστή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην κανονική παραγωγή.

BMW iX1 Regensburg 1mil Prod
BMW iX1 Regensburg 1mil Prod BMW PRESSCLUB


Η διαδικασία αυτή βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς το ψηφιακό και έξυπνα συνδεδεμένο BMW iFACTORY. Ολόκληρο το εργοστάσιο είχε ήδη αποτυπωθεί ψηφιακά σε τρισδιάστατη μορφή το 2022 στο πλαίσιο ενός πιλοτικού project.

Το “ψηφιακό δίδυμο” του εργοστασίου του Ρέγκενσμπουργκ που προέκυψε, επιτρέπει τον εξαιρετικά αποτελεσματικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών και εγκαταστάσεων παραγωγής. Προς το παρόν, έως και 1.000 μονάδες των μοντέλων BMW Σειρά 1, BMW X1 και BMW X2 βγαίνουν αυτή τη στιγμή από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάθε εργάσιμη ημέρα.

BMW iX1 Regensburg 1mil
BMW iX1 Regensburg 1mil BMW PRESSCLUB


Τα αυτοκίνητα αυτά, προορίζονται για πελάτες της BMW σε όλο τον κόσμο. Η BMW προ ολίγων ημερών, γιόρτασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου στην παραγωγή της X1. Το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκε το νούμερο αυτό της παραγωγής, είναι μια λευκή, αμιγώς ηλεκτρική, iX1 η οποία σηματοδοτεί έναν ακόμα σταθμό στη σχεδόν 40χρονη ιστορία του εργοστασίου του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ.

TAGS BMW REGENSBURG BMW X1 BMW IX1 BMW X2 BMW IFACTORY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ