ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάθεση πινακίδων για ακινησία: Πώς γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς επίσκεψη στην εφορία

Κατάθεση πινακίδων για ακινησία: Πώς γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς επίσκεψη στην εφορία
Δήλωση ακινησίας με κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας στην εφορία INTIME NEWS

Τελειώνει η διορία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική ακινησία στο αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα σας αν δεν θέλετε να τα πληρώσετε.

Η δήλωση αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας σε ακινησία γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας myCAR. Με μόλις 8 εργάσιμες μέρες να απομένουν για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, πολλοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν θα “καταθέσουν” πινακίδες για ακινησία έτσι ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμής τους.

Βάζουμε εισαγωγικά στο “καταθέσουν” καθώς πλέον δεν χρειάζεται επίσκεψη στην εφορία. Η διαδικασία δήλωσης ακινησίας ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά, αρκεί να πρόκειται για επιβατικό ή δίκυκλο Ι.Χ., η κατάσταση του οποίο είναι «σε κίνηση» και ο ιδιοκτήτης έχει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα τη διαδικασία δήλωσης οχήματος σε ψηφιακή ακινησία μέσω της πλατφόρμας myCAR:

  1. Συνδεόμαστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.
  2. Επιλέγουμε ή καταχωρούμε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμούμε να θέσουμε σε ψηφιακή ακινησία.
  3. Καταχωρούμε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.
  4. Δηλώνουμε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.
  5. Υποβάλουμε την αίτηση και εάν είμαστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης, το σύστημα μας δίνει αριθμό αίτησης και μας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης ή με e-mail, εφόσον έχει δηλωθεί, για το αίτημα μας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε ψηφιακή ακινησία όχημα χωρίς να ενημερωθούν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η επίσκεψη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη δήλωση ακινησίας:

  • Κλοπής ή υπεξαίρεσης του οχήματος.
  • Κυκλοφορίας του οχήματος στο εξωτερικό.
  • Μεταβίβασης του οχήματος η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
  • Κατάσχεσης του οχήματος από δημόσια αρχή με τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτού.
  • Αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος από δημόσια αρχή.
  • Παράδοσης στις εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) με σκοπό την οριστική διαγραφή του με ανακύκλωση.
  • Ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος λόγω πυρκαγιάς ή άλλης αιτίας.
  • Πλειστηριασμού του οχήματος.
  • Αποξένωσης του ιδιοκτήτη ή κατόχου από το όχημα, όπως στην περίπτωση περισυλλογής του από το Δήμο ως εγκαταλελειμμένου.
  • Κάθε άλλη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος δεν έχει στην κατοχή του είτε το όχημα είτε τα στοιχεία κυκλοφορίας του (άδεια και πινακίδες).
TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ