ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Καλάσνικοφ: Από τα όπλα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

CARSCOOPS
KALASHNIKOV UV-4 EV PATENT

Ο Ρώσος κατασκευαστής όπλων, Καλάσνικοφ, επενδύει στην σχεδίαση και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Καλάσνικοφ μας είχε προϊδεάσει ήδη από το 2018, αρχικά με το CV-1 EV Concept και λίγους μήνες μετά με το πρωτότυπο Izh UV-4, για την πρόθεσή της να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ρωσική εταιρία, γνωστή παγκοσμίως ως κατασκευαστής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή μικρών τρίτροχων και τετράτροχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

CARSCOOPS
KALASHNIKOV UV-4 EV PATENT

Πρόσφατα φωτογραφίες και σχέδια του Izh UV-4 κατατέθηκαν για κατοχύρωση ευρεσυτεχνίας (πατέντας) στη Ρωσία, γεγονός που δείχνει πως το ηλεκτρικό όχημα οδεύει προς την παραγωγή.

Το Kalashnikov Izh UV-4 έχει εμφάνιση μάλλον στρατιωτικού οχήματος. Το σχήμα του θυμίζει το Renault Twizy και έχει κόμπακτ διαστάσεις: μήκος 3,4 μ., πλάτος 1,5 μ. και ύψος 1,7 μ.. Αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, σε παλιότερες ανακοινώσεις η εταιρία έκανε λόγο για ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων, βάρος 650 κιλών, τελική ταχύτητα 80 km/h και αυτονομία 150 km με μία φόρτιση.

CARSCOOPS
KALASHNIKOV UV-4 EV PATENT

Εκτός του τετράτροχου Izh UV-4, σκίτσα υπάρχουν και για ένα τρίτροχο μοντέλο με μικρότερες διαστάσεις, χωρίς πόρτες.

Άγνωστο παραμένει το πότε τα δύο ηλεκτρικά Καλάσνικοφ θα μπουν στην παραγωγή, αλλά το πιθανότερο είναι να έχουμε επίσημη ενημέρωση μέσα στο 2022.

CARSCOOPS
KALASHNIKOV UV-4 EV PATENT


Δείτε ακόμη: Τον Μάρτιο του 2022 θα παρουσιαστεί επίσημα το ελληνικό υπεραυτοκίνητο Chaos

ΠΗΓΗ: CARSCOOPS

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ