JEEP

Jeep Wrangler Rubicon: 10 hot info για την απόλυτη off-road έκδοση του Wrangler

2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Jeep Wrangler Rubicon; Από που παίρνει την ονομασία του; Ποια είναι τα στοιχεία που το κάνουν κορυφαίο εκτός δρόμου; Δείτε τα 10 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αμερικανικό 4x4.

Rubicon Trail: Η -για πολλούς- διασημότερη αλλά και δυσκολότερη εκτός δρόμου διαδρομή στον κόσμο, βρίσκεται στις Η.Π.Α. και συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης. Πάνω από 35 χιλιόμετρα διαδρομής μέσα στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα, εκ των οποίων περίπου τα μισά αποτελούν μια ακραία off-road εμπειρία.

Χώμα, λάσπη, πέτρες και όγκοι από γρανίτη αποτελούν την απόλυτη πρόκληση και απαιτούν οδηγούς και οχήματα με εξαιρετικές ικανότητες.

2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS

Η Jeep που θέλει το όνομά της να είναι συνώνυμο της off-road οδήγησης δεν θα μπορούσε παρά να έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη διαδρομή για να δοκιμάζει τα οχήματα της, με τους ανθρώπους της εταιρείας να περνούν αρκετούς μήνες κάθε χρόνο στο Rubicon Trail. Αλλά και οι φανατικοί φίλοι της μάρκας συχνά πραγματοποιούν εκδηλώσεις στην περιοχή με τα αγαπημένα τους Jeep.

2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS

Καθόλου τυχαίο δεν είναι λοιπόν που η Αμερικανική μάρκα επέλεξε να ονομάσει με το όνομα αυτής της διαδρομής την κορυφαία εκτός δρόμου έκδοση του Wrangler, εφοδιάζοντας παράλληλα το μοντέλο με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών στο βασικό του εξοπλισμό.

2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS

Δείτε παρακάτω 10 hot info για το Jeep Wrangler 4xe Rubicon Plug-in Hybrid.

  1. Η ηλεκτρονική απεμπλοκή της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου έχει στόχο την κορυφαία ελευθερία άρθρωσης των τροχών, η οποία διασφαλίζει την επαφή των ελαστικών με το έδαφος ακόμα και σε εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος (μεγάλες πέτρες, «νεροφαγώματα», κτλ.).
  2. Διαθέτει κοντύτερη σχέση μετάδοσης σε σχέση με τα υπόλοιπα Wrangler (4:1 αντί 2,72:1) και σύστημα κατ’ επιλογήν τετρακίνησης ROCK-TRACK αντί του SELEC-TRACK. Η κοντύτερη σχέση επιτρέπει στο Wrangler 4xe Rubicon να κινείται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες και παράλληλα να έχει κορυφαία επίπεδα ελκτικής δύναμης σε κάθε έδαφος.
  3. Το ηλεκτρονικό «κλείδωμα» εμπρός και πίσω διαφορικών, Tru-Lock, επιτρέπει στον οδηγό να μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξασφαλίσει ότι στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση θα μεταφερθεί ικανό επίπεδο ροπής ώστε να κινηθεί το αυτοκίνητο.
    2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
    Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS

  4. Εξοπλίζεται με άξονες Dana 44 3ης γενιάς και υδραυλικά bump-stops για μέγιστη αντοχή και παράλληλα εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών.
  5. Πατάει σε ελαστικά off-road LT 255/75 R17, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 17 και πλάτους 7,5 ιντσών, προσφέροντας υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης και παράλληλα αντοχή στις σκληρές επιφάνειες χάρη στις ενισχύσεις στο πέλμα και στο προφίλ.
  6. Έχει ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (252 mm αντί 242 mm της έκδοσης Sahara) και αντίστοιχα μεγαλύτερες γωνίες off-road (προσέγγισης/διαφυγής/ράμπας) 36ο αντί 35,4ο / 31,4ο αντί 30,7ο και 20,8ο αντί 20,0ο.
  7. Το ενισχυμένο παρμπρίζ από Gorilla Glass προσφέρει αυξημένη αντοχή στη φθορά και θραύση που μπορούν να προκαλέσει η επαφή με κλαδιά, μικρές πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά την κίνηση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.
  8. Ένα στοιχείο εξοπλισμού απουσιάζει στην έκδοση Rubicon σε σχέση με την έκδοση Sahara! Αυτό δεν είναι άλλο από τα πλευρικά σκαλοπάτια, χαρακτηριστικό που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία εισόδου-εξόδου από το όχημα, όμως μειώνει – έστω και λίγο - την απόσταση από το έδαφος και έτσι αφαιρέθηκε από την έκδοση Rubicon που δεν «ανέχεται» κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στις εκτός δρόμου επιδόσεις.
    Jeep Wrangler Rubicon: 10 hot info για την απόλυτη off-road έκδοση του Wrangler
    Jeep Wrangler Rubicon 4xe ALDO_FERRERO_PHOTOGRAPHER_TORINO_ITALY

  9. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Rubicon, συμπληρώνει –όπως σε κάθε Wrangler 4xe- το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο συνδυάζει ένα αποδοτικό 2λιτρο Turbo κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 380 ίππους και 637Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων και ένα μηχανικό σύστημα κατ’ επιλογήν τετρακίνησης που διαθέτει και κιβώτιο υπο-πολλαπλασιασμού («κοντές» σχέσεις).
  10. Η απόλυτη εκτός δρόμου έκδοση του νέου Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με 83.900 ευρώ, ενώ καλύπτεται με 4ετη εργοστασιακή εγγύηση (με ισχύ έως 160.000 χλμ) και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Το Wrangler 4xe Rubicon, διαθέτει δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 50 km, απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς στο δακτύλιο.
2022 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe
Jeep Wrangler Rubicon 4xe © 2021 STELLANTIS
TAGS JEEP JEEP WRANGLER ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ