ΕΙΔΗΣΕΙΣ

IONIQ 5: Το Hyundai που ανακηρύχθηκε "Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022"

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Οι λόγοι που το Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε τον τίτλο GCOTY 2022 υπερισχύοντας πανίσχυρων αντιπάλων όπως το Audi e-tron GT και η Porsche 911 GT3.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, το IONIQ 5, ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022 (GCOTY). Στον τελευταίο γύρο του αναγνωρισμένου βραβείου, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV επικράτησε πανίσχυρων αντιπάλων, όπως το ηλεκτρικό supercar Audi e-tron GT και η Porsche 911 GT3.

Στα βραβεία GCOTY, τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων της χρονιάς διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πέντε κατηγορίες, με τα αυτοκίνητα που διακρήθηκαν φέτος να είναι τα εξής:

  1. COMPACT (<25k €) – PEUGEOT 308
  2. PREMIUM (<50k €) – KIA EV6
  3. LUXURY (>50k €) – AUDI E-TRON GT
  4. NEW ENERGY – HYUNDAI IONIQ 5
  5. PERFORMANCE – PORSCHE 911 GT3
HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το IONIQ 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τελικά τον τίτλο “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022.

Μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα. Φέτος, στην επιτροπή συμμετείχε και ο Έλληνας δημοσιογράφος Μιχάλης Γεωργιάδης, ως προσκεκλημένος από τα World Car Awards στα οποία είναι εκλέκτορας.

Το πώς το κορεατικό μοντέλο κατάφερε να κερδίσει το βραβείο εξηγεί ο κ. Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του “Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς”: «Το Hyundai IONIQ 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς. Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης του IONIQ 5 βοήθησε το αυτοκίνητο να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία. Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του IONIQ 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022, το IONIQ 5 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

HYUNDAΙ
HYUNDAI IONIQ 5

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους ή τους πίσω τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V, και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στο εσωτερικό, το IONIQ 5 είναι εξοπλισμένο με οθόνες 12,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Η κεντρική κονσόλα και το πίσω κάθισμα μπορούν να συρθούν επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο ακόμα πιο ευέλικτα. Το IONIQ 5 μπορεί επίσης να ρυμουλκήσει trailers με μεικτό βάρος οχήματος έως 1.600 κιλά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Hyundai, το IONIQ 5 διατίθεται με πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται επίσης από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

HYUNDAI  martinjoppen.de
HYUNDAI IONIQ 5 GCOTY 2022

Την μεγάλη σημασία που έχει για την ηλεκτροκίνηση αυτό το βραβείο επεσήμανε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το IONIQ 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ HYUNDAI HYUNDAI IONIQ 5 CAR OF THE YEAR ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ