AUTO MOTO 2022

Ηλεκτρικά ποδήλατα: 5 λόγοι για να αγοράσεις τώρα

Ηλεκτρικά ποδήλατα: 5 λόγοι για να αγοράσεις τώρα
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ KOSMORIDE

Το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν απευθύνεται μόνο στον κλασικό ποδηλάτη, αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό που μπορεί να το χρησιμοποιεί για εργασία, ψυχαγωγία, ψώνια, βόλτες, ακόμη και ως μέσο άσκησης και αναψυχής.

Από τον Αύγουστο του 2020 που ξεκίνησε το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, η αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων γνώρισε μεγάλη άνθιση. Είναι ενδεικτικό πως σε ένα μόλις χρόνο, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, είχαν γίνει 11.800 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Τα e-bikes είναι κατά βάση εξέλιξη των συμβατικών ποδηλάτων, με ηλεκτρικό μοτέρ και αποσπώμενη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ο αναβάτης μπορεί να κάνει πεντάλ σε πιο χαλαρό ρυθμό ακόμη και σε ανηφόρες ή σε μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις. Το μοτέρ πολλαπλασιάζει τη δύναμη του αναβάτη έως και 400%, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να φτάνει έως και 180 χλμ.

Αν και δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει σοβαρό δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε καμία μεγάλη πόλη της Ελλάδας - εκτός ίσως από τα Τρίκαλα - η εποχή είναι ιδανική για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Ηλεκτρικά ποδήλατα: 5 λόγοι για να αγοράσεις τώρα
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ KOSMORIDE

5 λόγοι για να αγοράσεις ηλεκτρικό ποδήλατο τώρα

  1. Επιδότηση έως και 1.300 €.
    Η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της αξίας αγοράς (προ Φ.Π.Α.), με μέγιστο ποσό τα 800 €. Έτσι, μειώνεται αισθητά η τιμή, ακόμη και στο μισό για ένα αξιόλογο μοντέλο. Μάλιστα, άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνοι με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα τέκνα, επιδοτούνται με επιπλέον 500 €.

  2. Μεγάλη γκάμα για οποιαδήποτε ανάγκη κι επιθυμία.
    Τα είδη των ηλεκτρικών ποδηλάτων που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι πολλά. Υπάρχει ένα ποδήλατο για κάθε είδος χρήσης: για μετακίνηση στην πόλη, για μεταφορά φορτίων, για άθληση σε δρόμο ή σε βουνό, σπαστά ποδήλατα για συνδυαστική χρήση με το αυτοκίνητο κ.ο.κ.. Εξίσου μεγάλη ποικιλία συναντάται και στο κόστος αγοράς τους, το οποίο μπορεί να ξεκινά από 500 ευρώ και να ξεπερνά τα 6.000 ευρώ. Μια καλή μέση λύση πάντως κοστίζει περί τα 1.500 – 2.000 ευρώ (χωρίς την επιδότηση).

  3. Μεγάλη ευκολία στις κοντινές μετακινήσεις.
    Το ποδήλατο είναι ιδανικό για τις μετακινήσεις κοντά στο σπίτι ή στην εργασία. Προσφέρει ευελιξία κίνησης στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της πόλης και γλιτώνει χρόνο τόσο από τη διαδρομή όσο και από το παρκάρισμα, συγκριτικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το αυτοκίνητο. Ειδικά αν είναι ηλεκτρικό, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία λόγω του ηλεκτρικού κινητήρα που διευκολύνει σημαντικά σε μεγάλες αποστάσεις και κρατά ξεκούραστο τον αναβάτη.

  4. Πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης.
    Εκτός από εύχρηστο, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι και ένα ιδιαίτερα οικονομικό μέσο μετακίνησης. Δεν έχει πάγια έξοδα, ενώ και το κόστος φόρτισης και συντήρησης είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο ιδιωτικής μετακίνησης.

  5. Άσκηση, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.
    Το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να “πείσει” ακόμη και τον πλέον δύσπιστο να εντάξει την ποδηλασία στις αγαπημένες του δραστηριότητες, καθώς αποτελεί ιδανική άσκηση. Και αυτό επειδή στα δύσκολα σημεία της διαδρομής, υπάρχει πάντα ο ηλεκτροκινητήρας για να βοηθήσει τον αναβάτη που θέλει να ασκείται, χωρίς όμως να ζορίζεται και να ταλαιπωρείται.


TAGS AUTO MOTO 2022 ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ TOP-5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ