VOLKSWAGEN

Η VW το 2024 γιορτάζει 50 χρόνια Golf με μια νέα έκδοση

50 yrs VW Golf
50 yrs VW Golf VW MEDIA

Το 1974 η VW παρουσίασε την πρώτη γενιά του Golf, του οποίου ο ρόλος ήταν αρχικά να “διαδεχτεί” το Beetle αλλά όπως φάνηκε στην πορεία, η επιτυχία και ο ρόλος του μοντέλου για την ίδια την εταιρεία αλλά και το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ήταν πολύ πιο σημαντικός.

Μια από τις επετειακές εκδηλώσεις της VW για τα 50 χρόνια του εμβληματικού Golf, είναι και η έκθεση που αφιερώνεται στο μοναδικό αυτό success story και θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου “Retromobile” στο Παρίσι. Το Golf, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο μοντέλο της Volkswagen, αντιπροσωπεύοντας τον όρο “best seller” όπως κανένα άλλο μοντέλο, μέσα στο 2024 θα έχει την τιμητική του.

50 yrs VW Golf
50 yrs VW Golf VW MEDIA


Περισσότερα από 37 εκατομμύρια οχήματα έχουν πουληθεί στις οκτώ γενιές του μοντέλου. Η Volkswagen γιορτάζει το μοντέλο που συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας και επιρροής στην καρδιά της αυτοκίνησης, όχι μόνο της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως. Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη του γενιά, το 1974, ήταν μια πραγματική επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον κινητήρα από πάνω, σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο που προοριζόταν να αντικαταστήσει και τη σχεδιαστική απλότητα που εμφύσησε ο οίκος Giugiaro, βοήθησε τη Volkswagen να υιοθετήσει ένα νέο στυλ, το οποίο συνεχίστηκε και στους διαδόχους. Το Golf έγινε γρήγορα ένα πραγματικό «Volkswagen», σημειώνοντας ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις δύο χρόνια μετά την παρουσίασή του.

Πλέον, περισσότερα από 37 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Αυτό κάνει το Golf το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο και το μοντέλο της Volkswagen με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν και παραμένει το άθροισμα όλων των χαρακτηριστικών που το καθιστούσαν τον τέλειο σύντροφο για την καθημερινή ζωή, ενσωματώνοντας την ευελιξία, τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα.

50 yrs VW Golf
50 yrs VW Golf VW MEDIA


Το επετειακό έτος 2024, η Volkswagen θα παρουσιάσει την εξέλιξη της όγδοης γενιάς του μοντέλου. Θα εντυπωσιάσει με οπτικά εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, νέα συστήματα υποβοήθησης και κινητήρες, καθώς και συστήματα και λογισμικό infotainment επόμενης γενιάς. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Golf είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά, με τις προπωλήσεις να έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

TAGS VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN GOLF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ