VOLVO CARS

Η Volvo οδηγεί τα ηλεκτρικά στο συναρπαστικό επόμενό τους βήμα

Volvo Energy Solutions
Volvo Energy Solutions VOLVO CARS

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς μία πιο βιώσιμη κοινωνία αλλά τα αυτοκίνητα και οι μπαταρίες τους, όπως λέει η Volvo, μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ένα σταθμευμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με ενέργεια το σπίτι και τις ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμη και να επιστρέψει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και αυτό είναι κάτι που ως εφαρμοσμένη τεχνολογία τώρα έχει αρχίσει και εξαπλώνεται. Η δυνατότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να “επιστρέφει” την ενέργεια στο δίκτυο, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη Volvo και όχι μόνο.

Volvo Energy Solutions
Volvo Energy Solutions VOLVO CARS


Προκειμένου να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και να βοηθήσει στη μετάβαση σε ένα πιο έξυπνο, πιο βιώσιμο και πιο αποδοτικό δίκτυο ενέργειας, η Volvo παρουσιάζει τώρα την Volvo Cars Energy Solutions. Είναι μία εντελώς νέα επιχειρηματική μονάδα που θα προσφέρει τεχνολογίες και υπηρεσίες που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας και τη φόρτιση, αποτελώντας τον συνδετικό ιστό ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τις ζωές των πελατών της, την αποδοτική χρήση ενέργειας και την κοινωνία γενικότερα.

Για παράδειγμα, η αμφίδρομη φόρτιση είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να επιστρέψει πλεονάζουσα ισχύ από την μπαταρία του σε ένα συμβατό δίκτυο, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του δικτύου κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής και μειώνοντας την ανάγκη χρήσης ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η νέα ναυαρχίδα της Volvo, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV EX90, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα διαθέτει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και (σταδιακά) το λογισμικό που καθιστούν δυνατή την αμφίδρομη φόρτιση και την απευθείας αποθήκευση ηλιακής ενέργειας. Από κοινού με την Goteborg Energi Nat AB, την εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο στη σουηδική γενέτειρα της Volvo, το Γκέτεμποργκ, παρουσιάζει τώρα ένα από τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα «από το όχημα στο δίκτυο» (vehicle-to-grid – V2G).

Volvo Energy Solutions
Volvo Energy Solutions VOLVO CARS

Με στόχο να δοκιμαστούν αυτές οι V2G τεχνολογίες στο τοπικό δίκτυο ενέργειας και σε ένα οικιακό περιβάλλον με πραγματικούς πελάτες, το πιλοτικό -αρχικά- πρόγραμμα χρησιμοποιεί εσκεμμένα ένα wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος με χαμηλό κόστος, διότι αυτό θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η εξάπλωση της τεχνολογίας.

Το πιλοτικό project έχει στόχο όχι μόνο να κερδίσει την αποδοχή μίας εταιρείας διαχείρισης δικτύου και να δείξει σε άλλες τέτοιες εταιρείες ότι τα προγράμματα V2G μπορούν να προσφέρουν χειροπιαστά οφέλη, καθώς επίσης και να δημιουργήσει μία δοκιμαστική περιοχή για νέες τεχνολογίες οι οποίες είναι ουσιώδεις για το μέλλον της Volvo Cars.

TAGS VOLVO CARS VOLVO EX90 VOLVO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ