TOYOTA

Η Toyota διακόπτει τη λειτουργία της σε όλα τα εργοστάσια της Ιαπωνίας λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η Toyota διακόπτει τη λειτουργία της σε όλα τα εργοστάσια της Ιαπωνίας λόγω κυβερνοεπίθεσης
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ TOYOTA GLOBAL.TOYOTA

Η ιαπωνική εταιρία σταμάτησε την κατασκευή αυτοκινήτων και στις 28 γραμμές παραγωγής των 14 εργοστασίων της που διαθέτει σε όλη την Ιαπωνία.

Η Toyota ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναστέλλει τις εργασίες και στα 14 εργοστάσια παραγωγής της στην Ιαπωνία, καθώς ένας εκ των προμηθευτών της χτυπήθηκε από ύποπτη κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με το Nikkei Asia και το Reuters. Η απόφαση για παύση της παραγωγής από σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου επηρεάζει συνολικά 28 γραμμές παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας.

Οι θυγατρικές εταιρείες Hino Motors και Daihatsu αναγκάστηκαν επίσης να σταματήσουν τη λειτουργία σε ορισμένα εργοστάσιά τους στην Ιαπωνία. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή. Με επίσημη δήλωσή της στη Nikkei, η Kojima Industries, ο προμηθευτής που επλήγη από την επίθεση, επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε ότι αξιολογεί την κατάσταση με κορυφαία προτεραιότητα την επανέναρξη του συστήματος παραγωγής της Toyota το συντομότερο δυνατό.

Η Toyota επιβεβαίωσε και αυτή με τη σειρά της την παύση της παραγωγής, ενώ δεν έχει δώσει ακόμη εκτιμώμενη ημερομηνία επανεκκίνησης. Η εταιρεία εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στην παραγωγή στην Ιαπωνία μόνο για σήμερα, είναι περίπου 13.000 οχήματα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση, καθώς και τα κίνητρά τους.

TAGS TOYOTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ