RENAULT

Η Renault αποκαλύπτει το όνομα του επόμενου SUV της

Renault Kardian Urban SUV
Renault Kardian Urban SUV MEDIA RENAULT

Το νέο μικρό SUV της Renault για τις διεθνείς αγορές θα ονομάζεται Kardian και αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη Οκτώβρη.

Η Renault αποκάλυψε το όνομα του μοντέλου με το οποίο σηματοδοτείται η έναρξη της νέας περιόδου διάθεσης μοντέλων διεθνώς. Με το Kardian, το μελλοντικό μικρό SUV, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην αγορά της Νότιας Αμερικής, η Renault φέρνει στο προσκήνιο ένα επιβλητικό, εύηχο όνομα, που παραπέμπει σε δύναμη και ευελιξία, όντας πολύ “καθαρό” ως ήχος κατά την προφορά του.

Το τι σημαίνει ως όνομα το Kardian και τι φέρνει στο μυαλό, το αναλύει ανά συλλαβή και ανά γράμμα η Διευθύντρια Στρατηγικής Ονομασίας Μοντέλων στο Τμήμα Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της Renault, Σύλβια ντος Σάντος. Σύμφωνα με όσα λέει, “το ολοκαίνουργιο Renault Kardian είναι το πιο νέο στη γκάμα ονομάτων μας και αντιπροσωπεύει διεθνώς τη Renaulution φιλοσοφία. Το προφέρουμε με τον γαλλικό τρόπο, για να το κάνουμε λίγο πιο δικό μας".

Renault 4L
Renault 4L MEDIA RENAULT

Η σχέση ενός πελάτη με το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με το όνομα. Στην κατηγορία των SUV και των crossover, τα ονόματα των μοντέλων τείνουν να παραπέμπουν σε δύναμη και ευελιξία. Στη Renault, ορισμένα μοντέλα έχουν ονόματα που ξεκινούν με σταθερό ήχο “K”: Koleos (2008), Captur (2013), Clio (1990), Kangoo (1997), Kaptur (2016), Kadjar (2015), ενώ σε αυτά πρέπει να υπολογίζεται και το θρυλικό 4L (από το 967, που προφέρεται “Κατρέλ”).

Renault Clio
Renault Clio MEDIA RENAULT


Ως το πρώτο σε μια μελλοντική διεθνή γκάμα, το ολοκαίνουργιο Renault Kardian παίρνει τη θέση του σε αυτή τη σειρά ισχυρών και χαρακτηριστικών ονομάτων οχημάτων. Ωστόσο, οι ρίζες του ονόματος του ολοκαίνουργιου Renault Kardian προέρχονται από την αγγλική γλώσσα. Με την πρώτη ακρόαση, το όνομα παραπέμπει στη λέξη “φύλακας” (quardian), συμβολίζοντας προστασία και δύναμη.

Renault Kangoo
Renault Kangoo MEDIA RENAULT

Τα δυνατά του σύμφωνα –K, R και D– ενισχύουν αυτή την εντύπωση. Αλλά το όνομα δημιουργεί επίσης μια ακόμα δυνατή εικόνα. Η ντος Σάντος εξηγεί, “αυτό που είναι ενδιαφέρον για το Renault Kardian είναι πώς προκαλεί δυναμική ευελιξία. Σε κάνει να σκέφτεσαι cardio– αθλητισμό, ορμή και αδρεναλίνη”. Αλλά οι πιο απαλοί ήχοι της λέξης φέρνουν και άλλες ιδέες στο προσκήνιο.

RENAULT KAPTUR PLAY
RENAULT KAPTUR PLAY RENAULT MEDIA


Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το όνομα γύρω από δύο “A”, το Kar-dian, παραπέμπει άμεσα και στην ασφάλεια που προσφέρει το όχημα. Τέλος, μπορείς να ακούσεις ακόμα και τη λέξη «αυτοκίνητο» (car) στην πρώτη συλλαβή του Kardian και εδώ που τα λέμε, δύσκολο να βρει κανείς καλύτερο και πιο ταιριαστό συμβολισμό.

Το ντεμπούτο του Kardian θα γίνει στη Βραζιλία στις 25 Οκτωβρίου, ενώ από το επόμενο έτος αναμένεται να το δούμε και στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Γαλλική μάρκα.

TAGS RENAULT RENAULT CAPTUR RENAULT KARDIAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ