MAZDA

Η Mazda μας "προετοιμάζει" για το επόμενο MX-5 που θα αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας

Mazda Iconic SP
Mazda Iconic SP MAZDA

Η Mazda στο Japan Mobility Show που μόλις άνοιξε τις πύλες του, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια ενός πρωτότυπου μοντέλου που όπως όλα δείχνουν, θα πάρει τη “σκυτάλη” από το λατρεμένο MX-5 στη μελλοντική γκάμα της εταιρείας.

Η αγάπη για την οδήγηση είναι εντυπωμένη στο DNA κάθε σχεδιαστή και μηχανικού της Mazda και όπως υπογραμμίζει η ίδια η Mazda, το πάθος των προαναφερθέντων οδηγεί στη δημιουργία μοντέλων με πολλή ψυχή. Τέτοιο είναι το διαχρονικό roadster και best seller για τη μάρκα, το Mazda MX-5. Στο JMS, η Mazda αποκάλυψε το MX-5 του 2024 αλλά δίπλα του, είχε και το πρωτότυπο Iconic SP.

Mazda Iconic SP
Mazda Iconic SP MAZDA


Tο νέο αυτό πρωτότυπο, χρησιμοποιεί τον περιστροφικό κινητήρα με δύο ρότορες και την πλατφόρμα των ηλεκτρικών της Mazda, προσομοιώνοντας ως προσέγγιση του μέλλοντος, εκείνη του Mazda MX-30 R-EV. Το Mazda Iconic SP είναι ένα compact sports car, σχεδιασμένο για τα σύγχρονα δεδομένα, το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία προϊόντων που ικανοποιούν την αγάπη των πελατών της για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα.

Ο σχεδιασμός του νέου πρωτότυπου, επιτυγχάνει χαμηλότερο κέντρο βάρους, για να προσφέρει εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά. Οι μοναδικές αναλογίες του είναι δυνατές λόγω του χαμηλού του καπό, κάτι που επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση του ελαφρού και συμπαγούς περιστροφικού κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Mazda Iconic SP
Mazda Iconic SP MAZDA


Η ιδέα ενός περιστροφικού με διπλό ρότορα κινητήρα στον πλατφόρμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό σύνολο με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα χρήσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου. Όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

Μαζί με το Mazda Iconic SP, πολλές εκδόσεις του εμβληματικού MX-5 βρίσκονται στο περίπτερο της Mazda, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου μοντέλου -μια σημαντική αναβάθμιση της τέταρτης γενιάς με νέους LED προβολείς και πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και με αλλαγές στο εσωτερικό για μια ανώτερη εμπειρία οδήγησης.

Mazda Iconic SP
Mazda Iconic SP MAZDA


Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περίπτερο υπάρχει μεταξύ άλλων και ένα MX-5 πρώτης γενιάς, το οποίο με την πάροδο των ετών έχει εξελιχθεί σε διαχρονικό σύμβολο της δέσμευσης της Mazda στη χαρά της οδήγησης.

TAGS MAZDA MAZDA MX-5
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ