MERCEDES-BENZ

Η κομψή Mercedes-Benz CLE Coupe είναι εδώ ως αντίβαρο στα SUV με ανάλογη τιμή

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG

Η νέα CLE Coupe πάτησε σε Ελληνικό έδαφος και υπόσχεται συγκινήσεις από κάθε άποψη, με το σπορ, κομψό δίθυρο αμάξωμα που συνδυάζει τις χαρακτηριστικές αναλογίες ενός coupe με τη μοντέρνα γραμμή σχεδίασης της Mercedes-Benz.

Η σμιλευμένη σιλουέτα της CLE Coupe, η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς μεταβάσεις. Η προοδευτική δυναμική και η κομψότητα αναδεικνύονται ακόμη εντονότερα από το πλάι, χάρη στο χαμηλωμένο αμάξωμα (1.428 mm) με το μακρύ μεταξόνιο (2.865 mm), τους κοντούς προβόλους (888 mm μπροστά/1.097 mm πίσω) και, ιδίως, τους μυώδεις ώμους που δημιουργούν την επιβλητική εμφάνιση της CLE Coupe.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG


Άλλα τυπικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο της Mercedes-Benz είναι το μακρύ καπό του κινητήρα, το οποίο διακοσμούν δύο ενσωματωμένα power dome, το έντονα κεκλιμένο μπροστινό παρμπρίζ και η μεγάλη, καμπύλη οροφή. Ο κλωβός επιβατών, μετατοπισμένος αρκετά προς τα πίσω, καταλήγει στο επίπεδο πίσω παρμπρίζ του σπορ πίσω τμήματος. Μια χαρακτηριστική ακμή διαμορφώνει το ισχυρό προφίλ.

Η χαρακτηριστική αυτή γραμμή διατρέχει το αμάξωμα από τον προβολέα μέχρι τον εξωτερικό καθρέφτη και από το πίσω φως μέχρι τη λαβή της πόρτας. Τονίζει τις αθλητικές αναλογίες και τους μυώδεις θόλους των τροχών. Επιπλέον, η χαρακτηριστική ακμή σε συνδυασμό με τα πλαϊνά παράθυρα με πλαίσιο χρωμίου υπογραμμίζουν την ισορροπία μεταξύ κομψότητας και δυναμισμού.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG


Η βασική έκδοση Avantgarde Line διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Με τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line οι ζάντες 19 ιντσών αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Η μεγάλη ποικιλία από ζάντες αλουμινίου 18 έως 20 ιντσών και τα δέκα διαφορετικά χρώματα βαφής προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Όπως συνηθίζεται στα coupe, η μάσκα ψυγείου διαθέτει μία μόνο γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο με διακοσμητικό στοιχείο χρωμίου και κεντρικό αστέρι. Πίσω της λάμπει το νέο, τρισδιάστατο μοτίβο αστεριών Mercedes-Benz σε χρώμιο. Η μάσκα ψυγείου, που φαρδαίνει προς τα κάτω σε σχήμα Α, τονίζει τον ισχυρό, παρορμητικό χαρακτήρα της CLE Coupe και σε συνδυασμό με το πλαίσιο χρωμίου που περιβάλλει τη γυαλιστερή μαύρη, κεντρική εισαγωγή αέρα στην μπροστινή ποδιά, την κάνει να δείχνει χαμηλότερη και σε στενότερη επαφή με τον δρόμο.

Η CLE Coupe διαθέτει προβολείς LED High Performance με νέα σχεδίαση τριπλού πυρσού για τα φώτα πορείας ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας. Οι προβολείς DIGITAL LIGHT προσφέρονται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Τα φώτα πορείας ημέρας έχουν ελλειπτικό σχήμα ενώ η βάση του προβολέα διαθέτει γαλάζιο φωτισμό για απαράμιλλη εμφάνιση που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον δυναμισμό της.

Το μυώδες πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες και ομαλές μεταβάσεις. Άλλο ένα κύριο χαρακτηριστικό είναι τα πίσω φώτα LED δύο τμημάτων με νέα περιγράμματα και τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Προαιρετικά, διατίθεται ένα φωτεινό θέαμα για την υποδοχή και τον αποχαιρετισμό των επιβατών. Τα πίσω φώτα συνδέονται μεταξύ τους με ένα σκούρο κόκκινο συνδετικό στοιχείο, το οποίο, όπως η κλασική διακοσμητική λωρίδα χρωμίου στον προφυλακτήρα, τονίζει το πλάτος του πίσω τμήματος.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG


Στο εσωτερικό της, η CLE Coupe συνδυάζει τη σπορ πολυτέλεια με γενναιόδωρη αίσθηση του χώρου και είναι πλήρως προσανατολισμένη στον οδηγό. Στο κόκπιτ, την προσοχή προσελκύουν αμέσως η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών (21,3 εκ.) και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 εκ.) σε κατακόρυφη διάταξη, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη.

Ορθώνεται πολύ φυσικά πάνω από την γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια της κεντρικής κονσόλας και είναι στραμμένη κατά έξι μοίρες προς το κάθισμα του οδηγού. Σε συνδυασμό με την κατακόρυφη διάταξη, δημιουργεί μια δυναμική και ανάλαφρη αίσθηση που υπογραμμίζει τη σπορ φιλοδοξία της CLE Coupe και τον σαφή προσανατολισμό της στον οδηγό. Ο σπορ χαρακτήρας εντείνεται με τον δυναμικό ατμοσφαιρικό φωτισμό σε 64 χρώματα.

Η CLE Coupe έχει περισσότερη νοημοσύνη και διαδραστικότητα από κάθε άλλο coupe της Mercedes-Benz, αφού διαθέτει πολλές από τις ψηφιακές καινοτομίες της νέας E-Class. Μετά το business sedan, είναι το δεύτερο μοντέλο με τη νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και την τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που κάνουν το σπορ δίθυρο το ευφυέστερο coupé με το αστέρι, κατακτώντας μια νέα διάσταση εξατομίκευσης και αλληλεπίδρασης.

Το σύστημα infotainment MBUX, η φωνητική υποβοήθηση MBUX, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη Head-up display μοιράζονται έναν πανίσχυρο κεντρικό υπολογιστή οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο δικτύωσης αυξάνεται η απόδοση, καθώς τα δεδομένα μεταδίδονται ταχύτερα. Ανάλογα με τη χώρα, χρησιμοποιείται μια μονάδα επικοινωνίας με τεχνολογία μετάδοσης 5G.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG


Η ανάρτηση της νέας CLE Coupe επιτρέπει την ευέλικτη οδήγηση σε δρόμους με στροφές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική οδηγική άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. H ακριβής καθοδήγηση των μπροστινών τροχών με τέσσερις συνδέσμους στον καθένα παίζει σημαντικό ρόλο στη δυναμική οδική συμπεριφορά. Στον πίσω άξονα, η ανάρτηση πέντε συνδέσμων εξασφαλίζει πολύ καλό έλεγχο των τροχών και ευστάθεια στην ευθεία πορεία.

Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις ανάρτησης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την ανάρτηση άνεσης με δυνατότητα χαμηλώματος. Συνδυάζει κορυφαία οδηγική άνεση και σπορ αμεσότητα. Τα χαρακτηριστικά κύλισης, η απόσβεση και η σταθεροποίηση προσαρμόζονται συνεχώς και αυτόματα στις συνθήκες του οδοστρώματος. Προαιρετικά διατίθεται μια σπορ ανάρτηση με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης.

Με το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα και τη σχετικά πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα, η CLE Coupe γίνεται εξαιρετικά ευέλικτη και σταθερή ταυτόχρονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 2,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 50 εκατοστά. Στα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC είναι 11,2 αντί για 11,7 μέτρα.

Στις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς, ο κύκλος στροφής μειώνεται από 11,2 σε 10,7 μέτρα. Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις της, η CLE Coupé με κίνηση στους πίσω τροχούς έχει μικρότερο κύκλο στροφής από τη C-Class Coupe (11,2 μέτρα). Επιπλέον, χάρη στην πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης, απαιτούνται λιγότερες περιστροφές του τιμονιού από τέρμα σε τέρμα.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé MERCEDES-BENZ AG


Ο βασικός εξοπλισμός της CLE Coupe περιλαμβάνει το σύστημα εφίστασης προσοχής Attention Assist, την ενεργή υποβοήθηση πέδησης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, την υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας και το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας. Υποστηρίζει τον οδηγό προσαρμόζοντας την ταχύτητα όταν τα προπορευόμενα οχήματα κινούνται πιο αργά.

Η βασική έκδοση του μοντέλου στην Ελληνική αγορά, είναι η CLE 200 με το δίλιτρο mild hybrid κινητήρα των 227 ίππων, που κοστολογείται στα 64.630 ευρώ.

TAGS MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ CLE ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ