ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η γραμμή στην οθόνη που “σώζει” το πορτ μπαγκάζ

Rear View Camera Red Line
Rear View Camera Red Line SPORT24

Στα αυτοκίνητα με κάμερα οπισθοπορείας, οι περισσότερες ενδείξεις που εμφανίζονται μόλις επιλέξει ο οδηγός την όπισθεν, είναι αμελητέας σημασίας μπροστά στην ενιαία “γραμμή”.

Το παρκάρισμα στα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα που είναι εφοδιασμένα με κάμερα οπισθοπορείας, είναι πραγματικό “παιχνιδάκι” αν το συγκρίνει κανείς με το παρελθόν και τη δυσκολία στον εντοπισμό των ορίων του αυτοκινήτου. Το παρκάρισμα “δια της ακοής” έχει μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού πλέον τα περισσότερα από τα καινούργια αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με κάμερα.

Rear View Camera Red Line
Rear View Camera Red Line SPORT24


Στην κεντρική οθόνη, η εικόνα που έρχεται από την κάμερα οπισθοπορείας, είναι “διανθισμένη” από διάφορες άλλες ενδείξεις -ανάλογα και τον κατασκευαστή- που μπορεί να έχουν να κάνουν με τη μείωση της απόστασης και τη σχετική αλλαγή του χρώματος στην ειδοποίηση (συνήθως σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ηχητικό).

Μια πολύ σημαντική ένδειξη όμως που είναι κοινή σε όλες τις εφαρμογές κάμερας οπισθοπορείας, είναι η οριζόντια -κόκκινη, κίτρινη ή πράσινη σε ορισμένες περιπτώσεις- γραμμή. Αυτή η γραμμή ορίζει την απόσταση που χρειάζεται η πόρτα του χώρου των αποσκευών για να ανοίξει, οπότε και ο οδηγός πρέπει να φροντίζει έτσι ώστε η γραμμή αυτή να μην “πέφτει” πάνω στο όχημα ή στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητό του.

Rear View Camera Red Line
Rear View Camera Red Line SPORT24


Στην περίπτωση δε που και η πόρτα του πορτ μπαγκάζ είναι ηλεκτρική, η ζημιά μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως, μια και πατώντας το πλήκτρο για το άνοιγμα (ή το κλείσιμό της), το να ακουμπήσει στο εμπόδιο θα έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα χτύπημα στο χρώμα και τη σχετική σε έκταση γρατσουνιά. Και μετά, το βλέμμα θα πέφτει μονίμως εκεί...

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ