ABB FIA FORMULA E

Η Φραντσέσκα Βαλντάνι είναι η Team Manager στην αγωνιστική ομάδα της Nissan στη Formula E

Francesca Valdani
Francesca Valdani NISSAN 2023

Η Ιταλίδα Φραντσέσκα Βαλντάνι μας “συστήνει” στο ρόλο της ως Team Manager της Nissan Formula E Team και αποκαλύπτει πόσο απαιτητική είναι η δουλειά της και τι κάνει στα παρασκήνια για να κρατήσει την ομάδα οργανωμένη.

Η Ιταλίδα εντάχθηκε στην αγωνιστική ομάδα της Nissan πριν από ένα χρόνο και τώρα που οι ετοιμασίες για τη νέα σεζόν κορυφώνονται, αισθάνθηκε έτοιμη να μας “συστηθεί” και να μας δώσει μερικές “ματιές” στα παρασκήνια των αγώνων του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος με τα ηλεκτρικά μονοθέσια.

Francesca Valdani
Francesca Valdani NISSAN 2023

Ως Team Manager τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, η Βαλντάνι έχει διάφορες ευθύνες. Είναι σε συνεχή επαφή με τους διευθυντές αγώνων, την FEO (Formula E Operations) και το αθλητικό τμήμα της FIA (Fédération Internationale de l'Automobile), σε περίπτωση που η ομάδα χρειαστεί να αναφέρει οτιδήποτε ή αν πρέπει να περάσει ένα μήνυμα. Η ένταση κορυφώνεται την ημέρα του αγώνα, όπου στις αρμοδιότητές της είναι η διασφάλιση πως πάντα η ομάδα λειτουργεί εντός των ορίων του κανονισμού.

Μακριά από την πίστα, η Βαλντάνι μας λέει πως ξοδεύει πολύ χρόνο προετοιμασίας για επερχόμενες εκδηλώσεις, συνεργαζόμενη με τον συντονιστή της ομάδας και τον συντονιστή ταξιδιών για να βεβαιωθεί ότι όλα έχουν ρυθμιστεί από υλικοτεχνικής πλευράς. Μετά από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, συμμετέχει στις συζητήσεις με τους μηχανικούς, για το τι πήγε καλά και πώς μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Francesca Valdani
Francesca Valdani NISSAN 2023

Για τη δουλειά της συνολικά, η Βαλντάνι μας λέει πως λατρεύει τον ανταγωνισμό, την ατμόσφαιρα μέσα στα paddock, την αδρεναλίνη και της αρέσει όταν τα πάει καλά η ομάδα. Θεωρεί πως η δουλειά της είναι πραγματικά μοναδική, καθώς περνάει πολύ χρόνο με την ομάδα σε όλο τον κόσμο. Λατρεύει την πτυχή του ταξιδιού που της επιτρέπει να ανακαλύπτει νέα μέρη και πολιτισμούς, βλέποντας από κοντά τόσες πολλές εκπληκτικές πόλεις.

Για το αν εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση να είσαι γυναίκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Βαλντάνι είναι ξεκάθαρη, καθώς αναγνωρίζει πως είναι ακόμα μια πρόκληση κάθε μέρα. Ωστόσο, όπως λέει, πολλά θετικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλές γυναίκες σε σημαντικούς ρόλους τώρα και είναι υπέροχο να βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Francesca Valdani
Francesca Valdani NISSAN 2023

Τέλος, για τις προσδοκίες που έχει για τη νέα σεζόν, η Βαλντάνι λέει πως δημιουργήθηκε μια ισχυρή βάση στην 9η σεζόν και τώρα πρέπει η ομάδα της Nissan να έχει παρουσία σε περισσότερα βάθρα, να κατακτά περισσότερες pole positions και να αγωνίζεται με μεγαλύτερη συνέπεια. Έχει έρθει η ώρα, όπως λέει η ίδια, “να δείξουμε ότι έχουμε το δυνατότητα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα στις επόμενες σεζόν, επομένως πρέπει να κάνουμε λιγότερα λάθη και να επιδιώκουμε να κερδίσουμε περισσότερους πόντους”.

TAGS ABB FIA FORMULA E FORMULA E NISSAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ