MERCEDES-BENZ

Η ενδιαφέρουσα συλλογή αυτοκινήτων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

DPG 7000 CarCollection
DPG 7000 CarCollection ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τον έχουμε δει κατά καιρούς να καταφέρεται εναντίον της Mercedes-Benz αλλά αν κρίνουμε από τη συλλογή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη Γερμανική μάρκα.

Η φωτογράφηση των αυτοκινήτων της συλλογής του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έγινε στο πλαίσιο μιας παρουσίασης που ετοιμάζεται για ένα από τα πάθη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που όπως φαίνεται έχει να κάνει με τους τέσσερις τροχούς. Από τον αριθμό και τα μοντέλα που διακρίνονται στις φωτογραφίες, είναι ξεκάθαρη η προτίμησή του στα μοντέλα της Mercedes-Benz.

Αν αναλογιστούμε πως από τα 16 αυτοκίνητα που συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ για να φωτογραφηθούν, η συντριπτική πλειοψηφία είναι μοντέλα της Mercedes-Benz και σαν να μη φτάνει αυτό, ανάμεσά τους διακρίνονται και περιπτώσεις μοντέλων ιδιαίτερα σπάνιων- και πολύ εστιασμένων στις επιδόσεις και τη σπορ οδήγηση.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων του προσωπικού “στόλου” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι ο αριθμός κυκλοφορίας. Στις φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, βλέπουμε -και ξεχωρίζουμε- την πιο πρόσφατη προσθήκη. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG GT «Black Series».

Είναι το μοντέλο που φέρει τον V8 biturbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 730 ίππους και ξεσηκώνει τους πάντες στο πέρασμά του, αφού ακούγεται συγκλονιστικά. Πιο δίπλα, διακρίνεται και η SLR McLaren, με τον V8 των 5,5 λίτρων που αποδίδει 620 ίππους- ένα μοντέλο ιδιαίτερα σπάνιο και πολύ επιθυμητό από τους petrolhead συλλέκτες ανά τον κόσμο.

Ανάμεσα στις Mercedes-Benz της συλλογής, διακρίνεται και μια Ferrari F430 Spider, που είναι ίσως το πιο μελωδικό από τα αυτοκίνητα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, αν και με τους “μόλις” 490 ίππους, ο DPG δικαιώνεται που τη χαρακτηρίζει ως “εκείνη που βουίζει χωρίς να πηγαίνει”. Τα SUV της συλλογής, μοιάζουν “ταπεινά” μπροστά στα υπόλοιπα- αν και μιλάμε για μοντέλα της Porsche, της Mercedes-Benz (φυσικά), της Jeep, ενώ διακρίνουμε και ένα Hummer Η3.

TAGS MERCEDES-BENZ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ