VOLVO CARS

H Volvo κάνει λόγο για “μετάλλαξη” του αυτοκινήτου σε ασφαλή και άνετο προσωπικό χώρο μετακίνησης

Volvo_EM90
Volvo_EM90 VOLVO CARS

Πλησιάζει η ώρα για τα πλήρη αποκαλυπτήρια της νέα πρότασης από τη Volvo, που δεν αναφέρεται ως αυτοκίνητο με τον τρόπο που το ξέρουμε μέχρι τώρα αλλά ως “προσωπικός χώρος μετακίνησης”.

Το νέο EM90, το premium αμιγώς ηλεκτρικό MPV της Volvo που θα αποκαλυφθεί σε όλο τον κόσμο στις 12 Νοεμβρίου, είναι σχεδιασμένο για να δημιουργεί χώρο για να ζουν οι επιβαίνοντες ενώ μετακινούνται με έναν ιδιαίτερα άνετο και ασφαλή τρόπο. Στη Volvo Cars, τα 96 χρόνια τεχνογνωσίας στην ασφάλεια που έχουν προκύψει από έρευνες ατυχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, έχουν ως στόχο την προστασία των ανθρώπων.

Μέσα και γύρω από κάθε νέο αυτοκίνητο της Volvo, η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρώτο και κυριότερο μέλημα της εταιρείας. Με το EM90 η Volvo μεταφέρει για πρώτη φορά αυτή τη φιλοδοξία στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών MPV. Όπως κάθε μοντέλο Volvo, το EM90 κατασκευάζεται γύρω από έναν ισχυρότατο κλωβό ασφαλείας.

Με τη χρήση διαφόρων τύπων χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής, επιτυγχάνεται η απορρόφηση της ισχύος μίας πιθανής σύγκρουσης με τρόπο ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Μέσα στην καμπίνα, η βέλτιστη τοποθέτηση των αερόσακων συμβάλλει στην εξαιρετική προστασία των επιβατών. Οι διπλές εμπρός κολόνες (A-pillars) παρέχουν πολύ καλή ορατότητα στον οδηγό, ενώ συνεισφέρουν στη στιβαρότητα του πλαισίου.

Η αίσθηση εμπιστοσύνης και ελέγχου ενισχύεται περαιτέρω χάρη στο Safe Space Technology: πρόκειται για μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφαλείας και προηγμένης υποβοήθησης οδηγού στο EM90. Με τη χρήση λογισμικού και ενός πλήρους σετ αισθητήρων που αποτελείται από κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κάμερες surround με περιφερειακή λήψη, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και υπερηχητικούς αισθητήρες.

Εκτός από το υψηλό επίπεδο ασφαλείας, στο εσωτερικό του EM90 η εστίαση γίνεται και στο ευ ζην των επιβαινόντων. Το σκανδιναβικό κινούμενο σαλόνι μας σας παρέχει την απόλυτη άνεση και ευζωία. Χάρη στο πλάτος της καμπίνας, στον μεγάλο χώρο για τα πόδια, καθώς και σε πλειάδα έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, το EM90 προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό για όλους.

Το Volvo EM90 προσφέρεται με τη μοναδική μας τεχνολογία καθαρισμού του αέρα στον στάνταρ εξοπλισμό του. Ο προ-ιονισμός και ένα φίλτρο από ίνες στο σύστημα καθαρισμού αέρα μπορούν να αφαιρέσουν έως και το 95% όλων των μικροσωματιδίων. To EM90 δεν είναι μόνο ένα σκανδιναβικό κινούμενο σαλόνι αλλά και η κινητή ιδιωτική σας αίθουσα συναυλιών.

Συνολικά 21 ηχεία της Bowers & Wilkins ενσωματώνονται όμορφα σε όλη την καμπίνα και μέσα στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, προκειμένου να προσφέρουν τρισδιάστατο ήχο υψηλής πιστότητας και να δημιουργήσουν την απόλυτη ηχητική εμπειρία μέσα στο EM90, με την υποστήριξη ισχύος 2.460W.

Η διάθεση του Volvo EM90 θα αρχίσει από την αγορά της Κίνας όπου και θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου 2023. Τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο αλλά και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτός από την εικόνα του για να ξέρουμε για τη μορφή της “επανάστασης” σε τροχούς που έχει ετοιμάσει η Volvo.

TAGS VOLVO CARS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ